Bon Iver dikke week voor Lowlands 2020 op Scandinavische festivals

918
Photo: Cameron Wittig & Crystal Quinn

Bon Iver keert ook in 2020 terug op de Europese festivalweides. De Amerikaanse band speelt vlak voor Lowlands en Pukkelpop op drie Scandinavische festivals. Reizen Justin Vernon en consorten ook door naar Nederland en België?

Zojuist hebben het Noorse Øya Festival, het Zweedse Way Out West Festival en het Finse Flow Festival Bon Iver aangekondigd als eerste act voor de aankomende editie. Een Amerikaanse festivalshow stond al langer op de planning, maar met de bovenstaande aankondigingen zijn nu ook de eerste Europese festivaloptredens voor de band een feit. Gaan we Bon Iver ook nog dichter bij huis mogen bewonderen?

Hoewel Bon Iver in april 2020 al de Ziggo Dome en het Sportpaleis aandoet, geven de festivalaankondigingen hoop voor een Nederlandse en/of Belgische festivalshow. Qua data lijken Lowlands en Pukkelpop hiervoor het meest in aanmerking te komen. Beide festivals gaan namelijk een dikke week na de Scandinavische festivals van start.

Bon Iver

Bon Iver
Photo: Cameron Wittig & Crystal Quinn

Bon Iver is de Amerikaanse band rondom Justin Vernon. In de vier studioalbums die de band uitbracht, is zoveel verandering te horen dat het soms moeilijk te geloven is dat één en dezelfde artiest deze nummers schreef. Waar de eerste twee albums vrij ingetogen klinken, verschuift de aandacht op plaat nummer drie, 22, A Million, naar experimentele elektronica. Op I,I, het album dat afgelopen zomer verscheen, lijken de voorgaande albums tot een geheel gesmeed. Variatie genoeg, maar altijd met een rotsvaste constante: Vernons breekbare stemgeluid.

Ondanks dat de muziek soms lastig te volgen is, is Bon Iver een graag geziene gast op festivals. Zo stonden Vernon en consorten afgelopen zomer nog op onder meer Best Kept Secret en Mad Cool. Waar gaan we de band volgend jaar allemaal zien?

Flow Festival 2020

Flow Festival

Flow Festival is een van de grootste festivals van Finland. Elk jaar wordt half augustus een gebied in Helsinki omgetoverd tot festivalterrein. Bezoekers krijgen optredens voorgeschoteld van ‘s werelds grootste artiesten. Zo stonden afgelopen zomer onder meer Tame Impala, The Cure en James Blake op de planken. Volgende editie is het de beurt aan Bon Iver.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Helsinki, Finland
  • Datum: 14-16 augustus 2020
  • Tickets: driedaags ticket vanaf € 185,-
  • Voor meer info check je de officiële festivalwebsite.
Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.