5 redenen waarom iedereen Coldplay wil zien in 2020

Met een nieuw album in aantocht dacht iedereen al aan een grootse tour van Coldplay. Helaas zit die er niet helemaal in. Toch meldde de bassist dat er zeker een paar shows op de planning staan. Zo speelt de band al op Global Citizen Festival. Stiekem hoopt iedereen dat het niet bij die paar shows blijft en dat we de mannen volgend jaar op verschillende festivals gaan zien. Waarom? Dat leggen we je haarfijn uit.

1. Nieuwe muziek

22 november is de grote dag. Coldplay brengt voor het eerst sinds 2015 weer een nieuw album uit: Everyday Life. Het album bestaat uit twee delen: sunrise en – hoe kan het ook anders – sunset. Twee singles, ‘Orphans’ en ‘Arabesque’, heeft de band al uitgebracht. Bij de eerste track hoor je het vertrouwde Coldplay geluid. De tweede is een verassing. Een jazzy-achtig nummer met saxofoonsolo en Stromae! Wij kunnen niet wachten om te genieten van de nieuwe muziek en dan het liefst live natuurlijk.

2. Alle hits!

Coldplay Setlist Estadio Ciudad de La Plata, La Plata, Argentina 2017, A Head Full of Dreams

Tijdens de shows van Coldplay komen de grootste hits uit hun oeuvre voorbij. Natuurlijk zijn daar de all-time classics als ‘Yellow’, en ‘Clocks’, maar ook nummers van latere albums zoals ‘Hymn for the Weekend’ komen in sneltreinvaart langs. Iedereen heeft wel een favoriete plaat van Coldplay. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ze iets van jouw favoriete album overslaan!

3. Lichtkunst

Tijdens de Mylo Xyloto tour in 2012 had de band het idee om iedereen in het publiek een polsbandje te geven. Dit polsbandje geeft licht op het ritme van de muziek. Tijdens het nummer ‘Yellow’ kleuren alle bandjes geel en bij andere nummers kleuren ze mee met het ritme van de muziek. Een traditie is geboren! Bij latere optredens wordt nog vaak gebruik gemaakt van de polsbandjes. Het is een indrukwekkend gezicht om al die gekleurde bandjes te zien shinen! Zien we ze in 2020 terug op de festivalweides?

4. Traantje wegpinken bij intieme momenten

Naast al die schreeuwerige lampjes is er af en toe ook ruimte voor rustige en intieme momenten. Zodra Chris Martin achter zijn piano zit, verandert de sfeer. Hoe groot de arena waar hij speelt ook is, hij weet iedereen te pakken met de emotionele tracks. Met nummers als ‘The Scientist’, ‘Fix You’ en ‘Everglow’ in het repertoire komen dit soort momenten vaak zat voor.

5. En heel veel energie!

De rest van de show spat de energie er echter vanaf. Chris Martin rent en springt over het podium terwijl hij de sterren van de hemel zingt. Deze energie krijg je goed mee tijdens het nummer ‘Paradise’. Tiësto maakte hier een remix van en daar wordt handig gebruik van gemaakt. Tijdens de opbouw vliegt Chris Martin zowat het podium over en iedereen danst mee. Wij krijgen er geen genoeg van en hopen dat de Britten volgend jaar toch naar meerdere festivals komen!

Coldplay

Coldplay

Coldplay is sinds 1996 actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit en ruim 15 jaar later verscheen in 2015 het meest recente album A Head Full of Dreams. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Na vele hitsingles zoals ‘Something Just Like This’, bracht de band in juli 2017 de EP Kaleidoscope uit. Ook werd in november 2018 de film ‘A Head Full Of Dreams’ gelanceerd. De film biedt een unieke kijk achter de schermen bij de Engelse formatie, die in het verleden op onder andere Lowlands en Glastonbury te vinden was.

In 2020 is de groep in elk geval te zien op Global Citizen Festival. Tijdens dit benefietconcert zal de band ongetwijfeld nummers van het nieuwe dubbelalbum Everyday Life ten gehore brengen. Het blijft nog onduidelijk of we de heren ook nog dichter bij huis aan het werk gaan zien.