Faith No More en meer in weekend van Pinkpop 2020 naar Hellfest

faith no more

Hellfest 2020 bevestigt onder andere Faith No More en System Of A Down. Doordat Pinkpop in hetzelfde weekend als Hellfest plaatsvindt zijn deze bands direct een kanshebber voor een plek in Landgraaf.

Met de bevestiging van Faith No More op het Franse Hellfest is de band direct een grote kanshebber voor Pinkpop 2020. De laatste keer dat de Amerikanen in Landgraaf stonden was in 2015. Toen stond de groep ook op Hellfest in hetzelfde weekend. Naast Faith No More zijn ook onder meer System Of A Down en Judas Priest op het affiche te zien. Hieronder enkele kanshebbers voor Pinkpop en ook het volledige affiche.

Deze bevestiging is voor de Amerikaanse band, Faith No More overigens ook de eerste voor een Europees festival in 2020. De kans is daarmee groot dat we ze op meerdere festivals gaan zien.

 • Incubus
 • Deftones
 • Opeth
 • Ego Kill Talent
 • Faith No More
 • Alter Bridge
 • Heaven Shall Burn
 • Thy Art Is Murder
 • System Of A Down
 • Korn
 • Babymetal
 • Lacuna Coil
 • Volbeat
 • The Offspring
 • Frank Carter & The Rattlesnakes
 • Danko Jones
 • Deep Purple
 • Airbourne
 • Steel Panther
 • Alestorm
 • The Darkness
 • The Dead Daisies
 • Judas Priest
 • Down
 • Doro
 • Delain
 • Battle Beast
 • Obituary
 • At The Gates
 • Sepultura
 • Sacred Reich
 • Devin Townsend
 • Meshuggah
 • Mayhem
 • Killing Joke
 • Life of Agony
 • Body Count ft. Ice-T
 • Suicidal Tendencies
 • Dog Eat Dog
 • Social Distortion

Faith No More

Faith No More is een Amerikaanse band die in 1982 werd opgericht. Het vijftal combineert progressive rock met funk metal en hiphop, wat zeker in die tijd zeer vernieuwend was. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 wordt als hun sterkste periode gezien, met hits als ‘Epic’ en ‘Easy’. In 2015 betraden de ervaren rockers voor het laatst Europese Festivals. Toen stonden ze onder meer op Pinkpop, Hellfest, Graspop en Rock Werchter. Op het laatstgenoemde waren ze de vervanger van Foo Fighters, omdat Dave Grohl zijn been brak tijdens een show in Zweden. Dit was ook het jaar dat ze voor het eerst sinds 18 jaar een nieuw album uitbrachten, Sol Invictus. Zou er dit jaar opnieuw een album uitkomen?

Hellfest 2020

Met meer dan 180.000 jaarlijkse bezoekers is Hellfest een van de grootste rock- en metalfestivals van Europa. De editie van 2020 vindt plaats van 19 tot en met 21 juni in het Franse Clisson. Het festival weet altijd de crème de la crème uit de scene te boeken en verkoopt over het algemeen snel uit. Afgelopen jaar stonden onder meer KISS, ZZ Top, Tool en Slayer op het podium.

 • Locatie: Clisson, Frankrijk
 • Datum: 19-21 juni 2020
 • Tickets: nog niet bekend
 • Check de website voor meer informatie.

Hellfest Logo

Hellfest 2025

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 19-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen