Slayer, Dropkick Murphys onder eerste namen Hellfest 2019

Dropkick Murphys
Foto: Tim Tronckoe

Na de uitverkochte editie van afgelopen weekend deelt Hellfest meteen de eerste namen voor volgend jaar. In 2019 zijn onder andere Slayer, Dropkick Murphys en Manowar in het Franse Clisson te bewonderen.

Voor de legendarische thrashmetalband Slayer is het zelfs de allerlaatste show op Franse grond. Naast Slayer, Dropkick Murphys en Manowar spelen ook Carcass en Mass Hysteria in het weekend van 21 tot en met 23 juni op Hellfest. Het affiche wordt in de komende maanden aangevuld en telt uiteindelijk ruim 140 namen.

Dropkick Murphys

Dropkick Murphys
Dropkick Murphys

Dropkick Murphys is een Amerikaanse punkband uit Boston, Massachusetts. Hun unieke stijl mixt punk met Ierse volksmuziek en rock. Bekende hits zijn ‘Rose Tattoo’ en ‘I’m Shipping Up To Boston’. Naast muziek houdt de band zich ook bezig met politiek activisme. Zo hebben ze de Amerikaanse vakbonden en oorlogsveteranen hoog in het vaandel staan. Deze zomer staat de band onder andere op FM4 Frequency en Lowlands.

Hellfest 2019

Met meer dan 350.000 jaarlijkse bezoekers is Hellfest een van de grootste rock- en metalfestivals van Europa. Ieder jaar zijn de grootste rock-, metal- en punknamen op dit festival te bewonderen. De editie van 2019 vindt plaats van 21 tot en met 23 juni in het Franse Clisson. Het festival weet altijd de crème de la crème uit de metalscene te boeken en verkoopt over het algemeen snel uit. Afgelopen jaar waren onder andere Iron MaidenAvenged Sevenfold, Marilyn Manson, Limp Bizkit, Judas Priest en Megadeth op Hellfest te zien. Check de website voor meer informatie.

Hellfest Logo

Hellfest 2025

Locatie
Frankrijk
Clisson, Frankrijk
Datum 19-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam