Los concert avond voor Bospop 2020

1171
Bospop
Foto: Louise Vos / Festileaks

Bospop blaast volgend jaar tussen 10 en 12 juli alweer veertig kaarsjes uit. Om dit te vieren, vindt er een extra concert plaats op de vooravond van het festival. De kaartverkoop van de vierdaagse start zaterdag 14 december 2019.

Het optreden op donderdag 9 juli valt niet onder de noemer Bospop, zo bericht de organisatie. Zij vermeldt daarnaast dat zowel het festivalterrein als het eet- en drinkaanbod wordt uitgebreid. Ook de camping is al geopend op de donderdag, zodat niemand onder een brug hoeft te liggen die nacht.

Er is momenteel nog geen enkele band bekendgemaakt. Mojo, de organisator van het losse concert, maakt in november de act wereldkundig, aldus De Limburger. Bospop geeft aan later dit jaar met de eerste namen te komen. Rob Trommelen van Mojo stelde eerder goede hoop te hebben Sting te kunnen boeken voor de editie van 2020. De zanger van het legendarische The Police zegde afgelopen editie op het laatste moment zijn solo-optreden af om gezondheidsredenen.

Sting was vorig jaar niet de enige afzegger, want ook Snow Patrol kwam helaas niet performen. Onder meer Toto, Flogging Molly en James Morrison waren wel present.

Bospop 2020

Bospop
Photo: Louise Vos / Festileaks

Bospop is een driedaags festival, dat in het Limburgse Weert wordt gehouden. Het evenement focust zich voornamelijk op classic rock. Er vindt hiernaast op de vooravond van het evenement een los concert plaats, ter viering van het veertigjarige jubileum. Op dit moment zijn er nog geen namen bekend, maar uit de affiches van afgelopen jaren blijkt dat de organisatie zijn zaken altijd goed op orde heeft. Onder meer Toto, John Fogerty, Simple Minds en A-Ha sierden recentelijk de line-ups.

  • Locatie: Evenemententerrein A2 Weert-Noord
  • Datum: 10-12 juli en een los concert op 9 juli
  • Tickets: vanaf zaterdag 14 december te koop
  • Voor meer informatie kun je op de website van Bospop terecht.

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.