Iron Maiden naar Graspop Metal Meeting en meer

Iron Maiden
Foto: Rudy de Doncker

Daar is hij dan eindelijk: de tour van Iron Maiden! De legendarische heavy metal-band zal volgend jaar onder andere afreizen naar Graspop.

Het blijft niet bij Graspop alleen. Iron Maiden zal volgend jaar neerstrijken op Firenze Rocks, Nova Rock, Hellfest en Rockavaria. Er staat ook een los concert gepland in de Gelredome.

Iron Maiden

Iron Maiden
Foto: Rudy de Doncker

Iron Maiden is misschien wel een van de meest legendarische heavy metal-bands in de geschiedenis en heeft daarom eigenlijk geen introductie meer nodig. Sinds de oprichting in 1975 hebben ze maar liefst 16 studioalbums uitgebracht, waarvan het meest recente The Book Of Souls dateert uit 2015.

Graspop Metal Meeting

Graspop atmosfeer
Foto: Tim Tronckoe

De beruchte Metal Meeting vindt aankomend jaar plaats van 21 tot en met 24 juni. Dit jaar heeft het festival een heuse XL-editie met vier dagen in plaats van drie. Eerder werden Guns N’ Roses en Ozzy Osbourne al bevestigd voor de editie van 2018. Metalfans uit heel Europa reizen af naar het Belgische Dessel om hun favoriete bands in actie te zien. Vorig jaar waren onder andere Rammstein, Deep Purple en Evanescence de headliners van dienst. Tickets voor de 2018-editie gaan 18 november in de verkoop.

Hellfest 2018

Hellfest is een rock-, metal- en punkfestival in het westen van Frankrijk. Van 22 tot en met 24 juni 2018 wordt het plaatsje Clisson weer een broeinest van punkers en metalheads. De ‘pelgrimage voor metalheads’ trok afgelopen jaar meer dan 350.000 bezoekers. Met drie hoofdpodia is er genoeg ruimte voor allerlei iconen uit de heavy metal, bekende punkhelden en nieuwe pioniers in de rockmuziek. Acts grunten tot in de late uurtjes. En denk maar niet dat je ervan af komt zonder een van de legendarische moshpits te hebben meegemaakt.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Gojira
Ghost
Parkway Drive
Gojira, Ghost, Parkway Drive +106 meer
Tickets Dagkaarten vanaf €119. Combitickets vanaf €299. Kopen

Over de auteur ✍️

Amber Hoogendoorn

22 jaar. Recent afgestudeerd van de opleiding Media, Informatie & Communicatie. Sinds 4,5 jaar onderdeel van Festileaks. Fan van Kendrick Lamar, A$AP Rocky, Mac Miller, Kanye West, De Staat, Muse en Anderson .Paak. Vinylverzamelaar. Ieder jaar te vinden op Lowlands en WOO HAH!.

Meer van Amber