Pearl Jam kondigt snel Europese tour aan

pearl jam
Photo: Danny Clinch

Pearl Jam komt in 2020 weer naar Europa toe, zo meldt Alternative Nation. Er gingen al langer geruchten dat de band naar Pinkpop, Rock Werchter en de Ziggo Dome komt.

Alternative Nation zegt dat de band hun tickets voor shows in Duitsland normaal gezien via Tickets.de verkoopt. Deze site heeft sinds kort een pagina ‘Pearl Jam Europe 2020’. Het lijkt er dus op dat de band volgend jaar weer shows gaat spelen in Europa.

De Amerikanen zijn ook bezig met een nieuw album. Een goede reden dus om weer optredens te gaan geven volgende zomer. De band is een graag geziene gast op de festivals. Zo werden ze in 2018 nog gekozen tot Festivalact van het Jaar.

Pearl Jam

Pearl Jam werd in 1990 opgericht in Seattle, Washington. De band is een van de grote vier grungebands, samen met Nirvana, Soundgarden en Alice In Chains. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive’ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Het meest recente album, Lightning Bolt, komt uit 2013. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. In datzelfde jaar brachten ze de single ‘Can’t Deny Me’ uit.