‘AC/DC herenigd met Brian Johnson, nieuw album onderweg’

De originele leden van AC/DC staan weer met elkaar in de studio. Dee Snider liet op Twitter weten dat de band weer in de studio staat mét opnames van de overleden Malcolm Young.

Op Twitter laat de zanger van Twisted Sister weten dat de vier reguliere leden van AC/DC weer herenigd zijn. Niet alleen nemen ze tracks op voor een nieuw album, ook zijn er opnames van het gitaarspel van de overleden Malcolm Young. De gitarist wordt vervangen door zijn neefje, Stevie Young.

Zanger Brian Johnson moest tijdens de Rock or Bust World Tour in 2015/2016 halverwege stoppen, door gehoorproblemen. Hij werd vervangen door Guns N’ Roses-frontman Axl Rose voor het laatste gedeelte van de tournee. Eerder dit jaar waren er ook al geruchten over de terugkomst van Brian Johnson bij de rockband. Even leek het er zelfs op dat de band naar Pinkpop zou komen, maar hier zijn nog geen aanwijzingen voor. Met de tweet van Dee Snider lijkt een nieuw album toch wel heel dichtbij. Misschien dan ook een reeks optredens?

AC/DC

ac/dc

AC/DC is een van de meest succesvolle hard rock bands aller tijden. De Australische legendes zijn de bedenkers van ‘Highway to Hell’, ‘T.N.T’ en ‘Thunderstruck’. Ze staan bekend om hun fantastische live optredens en zijn niet weg te denken uit de rockcultuur. In hun 45-jarige bestaan hebben ze maar liefst 15 studio-albums uitgebracht. Het laatste album, Rock or Bust, werd uitgebracht in 2014. In 2015 was de band het laatst te zien in Nederland met de Rock or Bust World Tour.