Geruchtenoverzicht: wie wordt de derde headliner voor Pinkpop 2020?

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Steeds meer festivals hebben de eerste namen al aangekondigd. Hierbij ontstaan ook een aantal kanshebbers voor Pinkpop 2020. De eerste namen voor Pinkpop zijn ondertussen al bekendgemaakt. Het festival hintte al naar 13 november om 10:00. Om deze tijd kregen we onder andere de Red Hot Chili Peppers en Keane. Slechts een paar uur later werd Post Malone bevestigd als de tweede headliner. Welke act gaat de zondag afsluiten?

Het duurt nog maanden voor Pinkpop 2020 haar poorten weer opent. Toch zijn er al genoeg speculaties voor de aankomende headliners voor het festival. Hieronder een overzicht van de kanshebbers én afvallers.

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Het is al lang geen geheim meer dat Pearl Jam bezig is met een nieuw album. Daarnaast gaan sinds kort ook geruchten over een tournee van de Amerikaanse band. Of de band ook een rondje door Europa maakt is nog niet duidelijk. Wat we wel zeker weten is dat ze een graag geziene gast op de festivals zijn.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Ook kunnen we Kendrick Lamar toevoegen aan het lijstje van mogelijke kanshebbers. Zo is de rapper momenteel de favoriet van de boekers van Glastonbury. Met andere woorden als de Amerikaan het Britse festival zou headlinen is hij zomaar een grote kanshebber voor Pinkpop. Wel heeft het Limburgse festival Post Malone, die zowat in hetzelfde genre zit, als headliner. Hierdoor wordt da kans wat kleiner dat we King Kendrick aan het werk zien in Landgraaf.

AC/DC

ac/dc

AC/DC stond in 2015 voor het laatst in Nederland tijdens de Rock Or Bust-tour. Het jaar daarna moest zanger Brian Johnson de band verlaten vanwege gehoorproblemen. Voor de overige tourdata werd hij toen vervangen door Guns N’ Roses-frontman Axl Rose. Johnson lijkt nu weer terug bij de band te zijn. Sterker nog: hij zou aan metalband Terrorizer hebben verteld dat hij op het nieuwe album van AC/DC gewoon weer te horen is. Zou de band ook weer op tour gaan?

The Who

The Who

The Who is terug van weggeweest! Na 30 jaar brengen ze weer een nieuw album uit. Gekoppeld aan dit album starten ze volgend jaar maart ook met een tour. Met het huidige tourschema blijft er ook in 2020 genoeg mogelijkheid over om te duimen voor de komst van The Who naar Pinkpop. Jan Smeets roept al jaren al dat de band heel hoog op zijn verlanglijstje staat voor Pinkpop. Hiermee is de kans dat we de Engelse band gaan weerzien in Landgraaf zeker aanwezig.

Neil Young

Neil Young
Photo: Joel Bernstein

Het is geen geheim dat Jan Smeets één naam altijd boven aan zijn Pinkpopverlanglijstje heeft staan: Neil Young. Het festival liet eerder al weten bezig te zijn met het boeken van de Canadees. De zanger deelde kort geleden nog een nieuwe single. Young gaat in ieder geval op tour het is echter nog niet bekend waar deze tour plaats gaat vinden. Het zou dus zomaar kunnen dat hij komende zomer in Limburg te bewonderen is.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen

The Boss stond in 2009 en 2012 ook al op Pinkpop en dat beviel hem erg goed. Hij bracht in mei van dit jaar nog een nieuw soloalbum uit. En het volgende album ligt ook al klaar! Dat album is in samenwerking met zijn vertrouwde E Street Band. Springsteen liet al weten dat hij graag weer met hen op tour wil gaan. Een derde optreden van Bruce in Landgraaf behoort dus tot de mogelijkheden.

Eminem

In 2018 stond de populaire rapper al op een aantal festivals, bijvoorbeeld op Roskilde in Denemarken. In dat jaar stond hij ook in het Goffertpark in Nijmegen. Slim Shady was vorig jaar eigenlijk de oorspronkelijke zondagheadliner van Pinkpop. Dit ging echter, net zoals bij Coldplay, helaas niet door. Komt hij in 2020 wel naar Landgraaf?

Kings Of Leon

Ook Kings Of Leon kan nog wel eens terugkeren naar Landgraaf. De band stond in 2017 voor het laatst op Pinkpop. Inmiddels zijn de Amerikanen aangekondigd voor het Duitse Hurricane en Southside 2020, wat in hetzelfde weekend plaatsvindt.

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots

Afgelopen jaar stond Twenty One Pilots op onder meer Lowlands en Sziget. In 2020 doet de band opnieuw festivaloptredens. Ze zijn al aangekondigd voor Hurricane/Southside en Mad Cool Festival. Hurricane en Southside zijn in hetzelfde weekend als Pinkpop, dus wie weet maken ze ook een stop in Landgraaf.

Afvallers

Photo: Atlantic

Naast de mogelijke kanshebbers zijn er ook een aantal artiesten waarvan de kans groot is dat we ze niet terug gaan zien op de 51e editie van Pinkpop.

We beginnen met Coldplay. De populaire band rond Chris Martin was lange tijd een gerucht voor een terugkomst naar Pinkpop in 2020. De band brengt 22 november het dubbelalbum Everything Life uit en het was dus goed mogelijk dat de heren daarmee voor het eerst sinds 2011 weer eens op Pinkpop zouden gaan spelen. Buro Pinkpop meldt in een interview met Festileaks echter dat Coldplay volgend jaar niet in Landgraaf te vinden is.

Naast Coldplay behoren ook de Foo Fighters bij de afvallers. Eerder vertelde Dave Grohl dat de heren aan een nieuw album werkten. Met nieuwe muziek op zak bleek de Amerikaanse groep een ideale headliner voor Pinkpop. Spijtig genoeg staat de band op zondag 21 juni in Lissabon. Hierdoor is de kans dat we Dave Grohl en co op Landgraaf zien wel heel klein.

De volgende afvaller is Rammstein. Deze metalband is op 24 juni te zien in Goffertpark te Nijmegen. Hierdoor is de kans dat de band op Pinkpop te zien is heel klein. Het is al drie jaar geleden dat de heren nog op het Limburgse festival te zien waren. Wel was de band deze zomer nog te zien in De Kuip.

Paul McCartney had ook vanboven op het affiche kunnen staan. Door zijn eenmalige speciale show in Nederland kunnen we de oud-Beatle schrappen van het lijstje als headliner voor het Limburgse festival.

Ook kunnen we de Britse band Editors afschrijven voor een bezoek aan Pinkpop. De heren zijn een kleine week later te zien in het Zuiderpark, Den Haag. De show van de Britten vervangt het programma van de zaterdagavond van Parkpop.

System of a Down kondigde op 30 september een concert aan in de Ziggo Dome. De band is daardoor waarschijnlijk niet op Pinkpop te zien. In 2017 was de laatste passage van de metalband op het Limburgse festival.

Iron Maiden leek eerder een goede kanshebber voor een headlinepositie. De legendarische metalband is echter recent aangekondigd voor een los concert in Weert, één dag voor Bospop.

In Nederland heeft Green Day een exclusieve show in Groningen. Ook in Berlijn zou de band een exclusief concert geven. Toch staan ze ook op Rock am Ring. Dit maakt de exclusieve show in Groningen iets minder geloofwaardig. Toch blijft de kans van een bezoekje op Pinkpop klein. Rondom Pinkpop heeft de band namelijk al een festivalshow in Tsjechie en een optreden in Oostenrijk.

Ook Taylor Swift gaan we niet terugzien. De zangeres heeft onlangs een aantal festivalshows gepresenteerd. Met het optreden op het Belgische Werchter Boutique gaan de gedachten meteen naar een Nederlandse show. Deze gaat er helaas niet komen. Het optreden op het Belgische festival is exclusief voor de Benelux.

Pinkpop 2020

Die Antwoord - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Pinkpop is het oudste en grootste festival van Nederland. Elk jaar trekt het festival tienduizenden bezoekers naar Landgraaf. Afgelopen juni vond de 50e editie plaats met Fleetwood Mac, Mumford and Sons en The Cure bovenaan het affiche. Voor Pinkpop 2020 zijn de eerste namen onder meer Red Hot Chili PeppersPost MaloneVolbeat en Disturbed.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 19-21 juni 2020
  • Tickets: Weekendkaarten kosten €230,-, dagkaarten €110,-
  • Voor meer informatie bezoek je de officiële festivalwebsite.

Alvast in de stemming komen? Onze Spotify playlist wordt constant geüpdatet met de nieuwste namen voor Pinkpop 2020. Beluister hem hieronder: 

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen