Faith No More vierde headliner Graspop 2020

Faith No More
Photo: Jimmy Hubbard

Daar is de vierde en laatste headliner voor Graspop Metal Meeting 2020. Faith No More sluit de mainstage af op de vrijdag.

Met de bevestiging van Faith No More zijn nu alle headliners voor de komende editie onthuld. Ook Aerosmith, Iron Maiden en Judas Priest staan bovenaan het affiche van het Belgische festival. Check de officiële bevestiging hieronder.

Naast deze namen zijn er ook al andere artiesten aan het affiche van het evenement toegevoegd. Ook Deep Purple, Korn en Alter Bride spelen volgend jaar in Dessel.

Faith No More

Faith No More is een Amerikaanse band die in 1982 werd opgericht. Het vijftal combineert progressieve rock met funkmetal en hiphop, wat zeker in die tijd zeer vernieuwend was. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 wordt als hun sterkste periode gezien, met hits als ‘Epic’ en ‘Easy’.

In 2015 betraden de ervaren rockers voor het laatst Europese Festivals. Toen stonden ze onder meer op Pinkpop, Hellfest, Graspop en Rock Werchter. Op het laatstgenoemde waren ze de vervanger van Foo Fighters, omdat Dave Grohl zijn been brak tijdens een show in Zweden. Dit was ook het jaar dat ze voor het eerst sinds 18 jaar een nieuw album uitbrachten, Sol Invictus. Zou er dit jaar opnieuw een album uitkomen?

Graspop 2020

Graspop Metal Meeting, zoals het Belgische festival voluit heet, vindt jaarlijks plaats in het Belgische Dessel. Dit jaar gaat het festival net als in 2018 door het leven als Graspop XL. Het festival biedt plaats aan de beste acts uit het metal- en rockgenre en dat voor drie dagen lang. Vorig jaar vonden Within Temptation, Slayer, Slipknot en Kiss nog de weg naar België. Komende zomer is het de beurt o.a. Iron Maiden.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 18-21 juni 2020
  • Tickets: te koop vanaf vrijdag 15 november 10u via Ticketmaster.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2025

Locatie
België
Dessel, België
Datum 19-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen