Goede voornemens voor festivalgangers in 2020

424
Foto: Christian Hjorth

Het kerstdiner is nog maar amper gezakt of we zijn al weer druk bezig met het volgende feest: oud en nieuw! Tussen het vuurwerk, de oliebollen en eindejaarslijstjes door is de jaarwisseling ook vaak een moment van goede voornemens. En laten we eerlijk zijn, als festivalganger zijn er ook voor 2020 weer zat goede voornemens te bedenken.

Weg met de plastic bekertjes

Paaspop
Foto: Jostijn Ligtvoet (Paaspop 2017)

Festivals zijn nu niet bepaald de meest milieuvriendelijk plekken ter wereld. Daarom is het belangrijk dat we in 2020 nog beter ons best doen om onze CO2-uitstoot op de heilige weides zo laag mogelijk te houden. Laat 2020 dan ook het jaar worden dat we (waar mogelijk) eindelijk afscheid nemen van de plastic bekertjes. Schenk je koffie, bier en vodka op de camping voortaan lekker in een herbruikbare beker en neem een handige veldfles mee voor op het terrein.

Eindelijk het budget aanhouden

“80 euro per dag, en geen euro meer!” Grote kans dat je deze woorden ook afgelopen jaar weer hebt uitgesproken. Nog grotere kans dat je je er niet aan hebt gehouden. Probeer in 2020 nou eens eindelijk je eigen budget aan te houden. Je hebt echt geen shirtje nodig van elk festival wat je bezoekt, die superluxe burger hoef je ook niet dagelijks te bestellen en dat laatste biertje was waarschijnlijk toch al geen goed idee. Bovendien, hoe meer geld je op de festivals bespaart, hoe meer je er kunt bezoeken.

Kleine artiesten nu echt een kans geven

Girl in Red
Photo: V2 Records

Voordat je de festivalweides bestormt moet het blokkenschema natuurlijk traditiegetrouw worden doorgespit. Dan zijn daar altijd weer die spannende, kleine artiesten. Je kent ze niet, maar hun naam zoemt al sinds ESNS rond. Natuurlijk zet je een dikke cirkel om de naam, maar laten we in 2020 ook echt gaan kijken. Waar ze ook mee clashen en hoe verleidelijk de relax-weide er ook uitziet, geef de kleine artiesten in 2020 een extra kans.

Extra haringen meenemen

Hoe vaak moeten we het nog zeggen? NEEM EXTRA HARINGEN MEE! Maar ja, zoals dat wel vaker met goede voornemens gaat moet je ze elk jaar weer opnieuw maken. Daarom mag dit voornemen ook niet ontbreken nu 2020 voor de deur staat. Om het makkelijk te maken: neem in 2020 altijd 20 haringen mee, dan kom je nooit te kort.

Geen onesies meer, nooit meer

Rock Werchter 2018 Sfeer

Elk seizoen zijn er weer nieuwe fashion trends te spotten op de festivals, van gele regenjassen tot fanny packs en gekke brillen. Nu we een decennium afsluiten is het echter ook tijd om sommige dingen achter ons te laten. Om precies te zijn: de onesie. Ja, het is lachen. Ja, het is comfortabel. Maar een nieuw decennium betekent ook nieuwe trends, en het afscheid van het oude.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Nog meer festivals bezoeken

Foto door Bart Heemskerk

Uiteindelijk is het ook in 2020 de bedoeling om zo veel mogelijk festivals te bezoeken. Met je goede voornemens onder je arm kun je nog meer festivalweides bestormen. Dus trek die portemonnee maar en boek die tickets. Of het nu je vaste festival met je vaste vrienden, een lokaal festival, of jouw ultieme bucketlist festivals is: we hopen je er in 2020 te zien! Laten we er samen weer een prachtig seizoen van maken.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.