Liam Gallagher speelt week na Lowlands op Reading & Leeds Festival 2020

Photo: RANKIN

Reading and Leeds 2020 brengt de eerste headliner naar buiten! Liam Gallagher staat volgend jaar op het Engelse festival, dat een week na Lowlands en Pukkelpop van start gaat.

De zanger verklapte eerder in een tweet al dat hij op het festival zou staan. Nu heeft Reading and Leeds het nieuws zelf inmiddels ook bevestigd. De organisatie maakte daarnaast bekend dat de ticketverkoop nu van start gaat. Bekijk de aankondiging van het festival hieronder.

Voor Liam Gallagher is dit niet het eerste festivaloptreden in 2020. Eerder kondigde de zanger aan dat hij ook op Snowbombing staat. Met de bevestiging voor Reading & Leeds Festival is de Brit direct ook kanshebber voor een plekje op Lowlands of Pukkelpop. Beide festivals vinden slechts een week eerder plaats.

Liam Gallagher

Liam Gallagher
Photo: RANKIN

Liam Gallagher ken je ongetwijfeld als voormalig frontman van britpopband Oasis. De band werd in 1991 door Liam opgericht en kende vele grote successen. De band werd echter altijd gekenmerkt door ruzies tussen de gebroeders Gallagher. In 2009 gooien Liam en zijn broer Noel de handdoek in de ring. Oasis gaat uit elkaar en Liam richt samen met de overgebleven leden de band ‘Beady Eye’ op. Beady Eye blijkt toch niet helemaal te zijn wat Liam voor ogen had en in 2014 houdt ook deze band op te bestaan.

In 2017 besluit Liam definitief solo te gaan en in datzelfde jaar komt zijn album As You Were uit. Het album blijkt een schot in de roos te zijn met hits als ‘Wall Of Glass’, ‘For What It’s Worth’ en ‘Paper Crown’. Onlangs bracht de zanger zijn tweede langspeler Why Me? Why Not uit.

Liam Gallagher speelde afgelopen jaar onder meer op GlastonburyPohoda Festival en Bilbao BBK Live. In 2020 staat hij onder meer op Snowbombing en Reading & Leeds.

Reading & Leeds Festival 2020

Reading & Leeds Festival bestaat uit twee zusterfestivals die in hetzelfde weekend plaatsvinden. Deze festivals hebben ook (grotendeels) dezelfde line-up. De organisatie haalt ieder jaar flinke namen binnen: onder meer Fleetwood Mac, Deep Purple, Radiohead en The Rolling Stones hebben op de planken gestaan. Komende editie is het de beurt aan onder meer Liam Gallagher.

  • Locatie: Reading in Richfield Avenue, Leeds in Bramham Park, beide in Engeland.
  • Datum: 28-30 augustus 2020
  • Tickets: vanaf €260,- voor een weekend
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.