Tame Impala tijdens festivalseizoen 2020 in Amerika

644
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De kans dat Tame Impala volgende festivalzomer in Europa te zien is, is een stuk kleiner geworden. De band gaat in 2020 namelijk op tour in Amerika.

De band heeft het schema voor hun Noord-Amerikaanse tour bekendgemaakt. De Australiërs zijn van 29 mei tot en met 7 augustus in Amerika. Hun laatste show in juni valt op de vrijdag van Best Kept Secret. Hierdoor is de kans nihil dat ze in Hilvarenbeek staan. Bekijk de geplande optredens hieronder.

Het tourschema heeft wel een gat tussen 12 juni en 17 juli. In deze tijdsperiode vallen festivals zoals Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, NOS Alive en Glastonbury. Er is dus nog een kleine kans dat ze op die evenementen spelen. Het is echter niet logisch dat ze voor deze festivals op en neer komen vanuit Noord-Amerika. Op dit moment zijn er nog geen verdere tourdata bekend.

Tame Impala tourschema

Tame Impala

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht. Hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is het best te omschrijven als psychedelische rock. In 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde werd zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met Currents. Voor de fans is het nu wachten op de vierde plaat The Slow Rush, die 14 februari 2020 uitgebracht wordt.

Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.