De headliners van Rock Werchter 2020: alle geruchten op een rijtje

Tame Impala - Hurricane 2019
Photo: Malte Schmidt (Hurricane 2019)

We zitten nog in 2019, maar de eerste festivalaankondigingen voor 2020 zijn al in volle gang. Zo is de headliner voor Werchter Boutique al aangekondigd. Maar wie maken er kans op een headline show op Rock Werchter 2020?

Het duurt nog maanden voor Rock Werchter 2020 zijn deuren weer opent. Toch zijn er al genoeg speculaties voor de aankomende headliners voor het festival. Hieronder een overzicht van de kanshebbers.

Tame Impala

Tame Impala heeft er afgelopen jaar al een aantal grote festivalshows opzitten. Zo waren ze headliner op Pukkelpop en Lowlands, maar ook op Coachella en Lollapalooza. Hoewel verwacht werd dat er op die podia al nieuwe muziek zou worden gespeeld, liet Kevin Parker zijn fans nog iets langer in spanning. Gelukkig is het nieuwe album inmiddels uit, waardoor ze opnieuw een grote kanshebber zijn voor de festivalweides in 2020. Dit keer wél met nieuwe muziek.

Vampire Weekend

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Vampire Weekend bewees in 2019 dat ze een headline-waardige band zijn. Zo speelde ze een succesvolle headline show op NOS Alive. Ook waren ze onder andere te vinden op Down The Rabbit Hole, Mad Cool en Glastonbury. De New Yorkers hebben daarnaast een Noord Amerikaanse tour voor 2020 aangekondigd. Een groot gat is te vinden tussen 12 juni en 9 augustus. Een perfecte periode om langs te komen op de Europese festivals.

Foals

Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is een tijdje stil geweest rondom Foals. Dit jaar brachten ze twee nieuwe albums uit, Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en Part 2. Het tweede deel kwam uit in oktober. Dit jaar deed de band veel festivalshows. Onder andere Down The Rabbit Hole en Glastonbury mochten de band verwelkomen. Door de komst van het tweede album dit jaar, lijkt Foals de perfecte festival kandidaat voor 2020.

The Weeknd

The Weeknd’s laatste Europese festival tournee dateert uit 2017. Nu laat hij op Twitter weten bezig te zijn met een nieuw album. Het hangt er nog vanaf wanneer het album klaar is, maar we kunnen er vanuit gaan dat de Canadees in 2020 terugkeert naar Europa. De zanger heeft nog nooit een show op Rock Werchter gespeeld. Wellicht ligt er een mooie primeur in het verschiet.

Post Malone

Post Malone bracht eerder dit jaar een gloednieuw album uit. Dit maakt de rapper in een klap een grote kanshebber voor het festivalseizoen van 2020. Afgelopen jaar was Malone al op veel festivalweides te vinden. Zo was hij bijvoorbeeld headliner op Sziget en Reading & Leeds. In 2020 is onder andere Pinkpop al bevestigd. In 2018 stond Post Malone ook al eens op Rock Werchter, zal hij in 2020 terugkomen?

Foo Fighters

Foto: Brantley Gutierrez

Foo Fighters zijn zowat elk jaar op de festivalweides te vinden. Afgelopen jaar speelde de band een aantal Europese festivals, zoals een grote headline show op Sziget. De drummer van de band, Taylor Hawkins, heeft de komst van een nieuw album aangekondigd. Het laatste album, Concrete and Gold, dateert uit 2017 en in dat jaar was de band ook headliner op Rock Werchter. Zal het Belgische publiek het album dit jaar live kunnen meemaken in Werchter?

The Black Keys

the black keys

The Black Keys hebben in juni 2019 hun nieuwe album uitgebracht, Let’s Rock. Een enorme knaller die nog niet is gespeeld op Europese festivals. Hierdoor zijn ze niet weg te denken uit de geruchtenmolen voor het festivalseizoen van 2020. Ook dateert het laatste Rock Werchter optreden alweer uit 2014. Hoog tijd voor een terugkeer.

Bon Iver

Photo: Ben Houdijk

Bon Iver stond in 2019 nog te schitteren op het podium van Best Kept Secret. Ook brachten Justin Vernon en de zijnen afgelopen zomer nog een nieuw album uit en is er een tour bekendgemaakt. Deze tour begint al in het voorjaar, waardoor er nog genoeg tijd is om een aantal festivals mee te pakken.

Rage Against The Machine

Rage Against The Machine

Het begint er erg op de lijken dat, na een pauze van negen jaar, Rage Against The Machine werkt aan een comeback. De band maakte een Instagramaccount aan en teast hier vijf Amerikaanse tourdata. Ook werd bevestigd dat de tour zich zal gaan uitbreiden, onder andere naar Europese festivals. Met nog genoeg ruimte in het tourschema zou Rock Werchter 2020 zomaar eens ook op hun planning kunnen staan.

Afvallers

Helaas zijn er naast mooie geruchten ook al wat acts die we waarschijnlijk niet gaan zien op Rock Werchter 2020. Zo staat Green Day in het Sportpaleis aankomend jaar. Dit maakt een tweede show in België minder logisch. Ook Rammstein is waarschijnlijk niet op het Belgische festival te zien. Eerder dit jaar heeft de band een tour aangekondigd die ook door België gaat. Een terugkomst in hetzelfde jaar is onlogisch voor de band.

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is volgend jaar alweer toe aan de 46ste editie. De line-up van het festival staat altijd garant voor een groot feest. Afgelopen zomer had het festival onder meer The CureMuseMumford & Sons en P!nk op het programma staan. Het affiche van dit jaar wordt ingekleurd door onder meer Pearl JamTwenty One Pilots, Kendrick LamarThe Strokes, Faith No More en Liam Gallagher.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 2-5 juli 2020
  • Kaartverkoop: Weekendkaarten kosten € 243,-, dagkaarten € 110,-
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite

Alvast in de stemming komen voor de editie van 2020? Luister dan naar onze speciale Spotify-playlist.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €127. Combitickets vanaf €292. Kopen