Rage Against The Machine, Frank Ocean en meer naar Coachella 2020

rage against the machine
Rage Against The Machine

Coachella heeft de volledige line-up voor 2020 bekendgemaakt. Onder meer Rage Against The Machine, Travis Scott en Frank Ocean zijn nu officieel bevestigd.

Het gerucht ging al langer dat bovenstaande artiesten als headliners zouden optreden op het festival. Dit was echter nog niet bevestigd door Coachella zelf. Met de bekendmaking van de volledige line-up is dit wel het geval. Ook staan onder meer Lana Del Rey, Calvin Harris, Thom Yorke en Disclosure op het affiche. Check de line-up hieronder.

Voor Rage Against The Machine is dit het eerste festivaloptreden in 2020. Vorige maand was daar ineens het nieuws dat RATM weer terug bij elkaar kwam. Omdat Coachella vroeg in het festivalseizoen valt, is er een kans dat enkele acts de oversteek maken naar de Europese festivalweides.

 • Rage Against The Machine
 • Travis Scott
 • Frank Ocean
 • Calvin Harris
 • Run the Jewels
 • Rex Orange County
 • Megan Thee Stallion
 • Charli XCX
 • BROCKHAMPTON
 • King Gizzard & the Lizard Wizard
 • Big Sean
 • Flume
 • Thom Yorke
 • Disclosure
 • 21 Savage
 • Danny Elfman
 • Caribou
 • DaBaby
 • Summer Walker
 • Lana Del Rey
 • Lil Uzi Vert
 • FKA twigs
 • Daniel Caesar
 • MARINA
 • Louis the Child
 • Ari Lennox
 • Lil Nas X
 • Mura Masa
 • Denzel Curry
 • Duke Dumont
https://www.instagram.com/p/B613-zinSA0/?utm_source=ig_web_copy_link

Rage Against The Machine

De Amerikaanse band rond zanger Zach de la Rocha combineert hardrock met rap en daarmee is de groep bepalend geweest voor zo’n beetje alle volgende groepen in dit genre. Sinds het eerste album Rage Against The Machine is het hard gegaan met de groep. Het meest memorabele moment van de band in Nederland is ongetwijfeld de show op Pinkpop 1994. Het hevige springen van de fans zorgde voor een serieuze aardbeving.

Het is 2000 als De la Rocha besluit uit de band te stappen. De rest van de groep is niet stil blijven zitten en vormt met Chris Cornell van Soundgarden de band Audioslave. In 2008 komt Rage Against The Machine, na het uit elkaar vallen van Audioslave, nog kort bij elkaar voor een serie reünieconcerten. In 2011 is het echter weer uit met de pret. Morello, Commerford en Wilk zijn elkaar echter nog niet zat en in 2016 ziet Prophets of Rage het levenslicht. Deze supergroep wordt gevormd door het drietal en een deel van Public Enemy en Cypress Hill. Dit jaar was Prophets of Rage onder meer te zien op Pukkelpop. Afgelopen november werd bekend dat de Prophets ermee stoppen en dat de heren van RATM weer bij elkaar komen.

Coachella 2020

Courtesy of Coachella – Roger Ho @ Coachella 2017

Coachella is een van de meest populaire festivals van de wereld. Het festival is vrijwel altijd uitverkocht. Afgelopen voorjaar stonden onder meer Janelle Monáe, Billie Eilish en The 1975 op het affiche. Over een aantal maanden maken onder meer Travis Scott, Frank Ocean, Lana Del Rey en Rage Against The Machine hun opwachting op het festival.

 • Locatie: Indio, Californië, Verenigde Staten
 • Datum: 10-12 april en 17-19 april
 • Tickets: Het eerste weekend is uitverkocht, kaarten voor het tweede weekend gaan op 6 januari in de verkoop
 • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.
Coachella Logo

Coachella 2023

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 14-23 april 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Stan Doomen

Muziekfanaat in hart en nieren. Zou het liefst carnaval met hardrock combineren. Wanneer ik niet aan het feesten ben, doe ik verwoede pogingen mensen ervan te overtuigen dat Foo Fighters de beste band ooit is.

Meer van Stan