DJ Koze, FKA twigs en meer onder nieuwe namen Melt 2020

DJ Koze
Photo: Gepa Hinrichsen

Een nieuwe aankondiging van Melt 2020! De organisatie maakt de komst van onder meer DJ Koze en FKA twigs bekend.

Het Duitse festival presenteert meer dan 50 nieuwe namen. Naast bovengenoemde acts staan ook Blood Orange en Charli XCX op het affiche van aankomende zomer. Zij voegen zich bij onder meer Woodkid en Michael Kiwanuka, die eerder onthuld werden. Een overzicht van de nieuwe bevestigingen vind je hieronder.

In de trailer waarin de namen bekendgemaakt worden, zijn als speciale gasten enkele honden te zien. Melt werkt zo samen met partner Tierheim Berlin om een nieuw thuis voor deze dieren te zoeken. Via de website van het festival kan je je hiervoor opgeven.

De nieuwe namen van Melt kunnen interessant zijn voor festivals als WOO HAH! en Rock Werchter, die respectievelijk een en twee weken eerder plaatsvinden. Er is een kans dat enkele namen die op het Duitse festival staan ook naar België of Nederland komen.

 • Blood Orange
 • Charli XCX
 • Cupcakke
 • DJ Koze
 • FKA twigs
 • Lolo Zouaï
 • Loyle Carner
 • Palms Trax B2B Hunee
 • Peggy Gou
 • Tom Misch & Yussef Dayes
 • Manami
 • Eris Drew
 • Horse Meat Disco
 • Hannah Diamond
 • Sherelle
 • Tereza
 • KOKOKO!
 • Virginia B2B Steffi
 • Vril (live)
 • Yu Su
 • Zebra Katz

DJ Koze

DJ Koze is een Duitse dj en producent. Zijn muziek valt grotendeels in de genres techno en hiphop. Hij bracht meerdere remixes en mixsets uit, maar maakte daarnaast ook drie studioalbums. De meest recente, Knock Knock, verscheen in 2018. Aankomende zomer staat de dj onder meer op Melt.

Melt Festival 2020

Melt festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene: perfect om de hele dag én nacht te dansen dus. Ook aankomende zomer kunnen de voetjes weer 72 uur lang non-stop van de vloer. Ditmaal op de muziek van onder meer Woodkid, Bicep, Rüfüs Du Sol en Michael Kiwanuka. Naast de dansbare line-up is ook het festivalterrein meer dan de moeite waard. Melt won afgelopen zomer nog onze Festival Award voor beste locatie!

 • Locatie: Gräfenhainichen, Duitsland
 • Datum: 17-19 juli 2020
 • Kaartverkoop: dagtickets € 74,-; weekendtickets vanaf € 124,95
 • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen