Into The Great Wide Open 2020 zet grote stap richting klimaatneutraal festival

495
Into The Great Wide Open 2016

Wie komend jaar fossielvrij naar Into The Great Wide Open (ITGWO) reist, ontvangt €5,- korting. Met de ‘Goede Reis’ probeert het festival ‘groen reizen’ te stimuleren. Tevens moet deze maatregel de voetafdruk van festival met minimaal 50% reduceren.

Dat duurzaamheid een heet hangijzer is in festivalwereld hoeven we niemand meer uit te leggen. Recyclen, minder vlees, herbruikbare bekers: de meeste festivals proberen de ecologische voetdruk van het evenement zo klein mogelijk te maken. Wat de bezoeker doet als hij of zij eenmaal op het terrein is, is echter vaak niet het grootste probleem. Daarom richt Into The Great Wide Open haar pijlen nu op de reis náár het festival met de ‘Goede Reis’. Bij elk festivalticket zit € 5,- toeslag inbegrepen, die bezoekers als korting terugkrijgen als ze fossielvrij naar het festival reizen. Op deze manier wordt het ‘groen reizen’ gestimuleerd. Bezoekers die niet duurzaam reizen compenseren met de toeslag hun eigen uitstoot én de uitstoot van de veerboten naar het eiland.

Volgens projectleider Tijl Couzij geldt dat “zo’n 50 tot 75% van hun totale uitstoot voortkomt uit de bezoekersreizen“. Met de ‘Goede Reis’ kan ITGWO zijn voetdruk naar eigen zeggen met minimaal 50% terugdringen. Couzij roept andere Nederlandse festivals ook na te denken over het concept. “Het mooie van dit concept is dat andere festivals het gemakkelijk over kunnen nemen. In principe zouden de meeste Nederlandse festivals binnen een jaar tijd alle bezoekersreizen klimaatneutraal kunnen maken. Wij nodigen iedereen van harte uit om samen actie te onder nemen richting circulaire en klimaatneutrale festivals.“  

In onze Festivalpodcast spraken we eerder al eerder over de ontwikkeling richting klimaatneutrale festivals. Benieuwd geworden? Snel luisteren dan!

Into The Great Wide Open 2020

Into The Great Wide Open vindt middenin de Vlielandse natuur plaats. Hoewel muziek centraal staat, biedt het festival er een gevarieerd programma naast. Zo is er ook aandacht voor beeldende kunst, film en activiteiten voor kinderen. Vooralsnog is er niks bekend over het programma van dit jaar.

  • Locatie: Oost-Vlieland
  • Datum: 27 tot en met 30 augustus
  • Tickets: Voor bezoekers vanaf 18 jaar kosten tickets € 158,-. Tickets voor bezoekers van 4 tot en met 17 jaar kosten € 28,-.
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.
Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.