Red Hot Chili Peppers werkt aan nieuw album met John Frusciante

2103
Photo: Steve Keros

Red Hot Chili Peppers is bezig met een nieuw album. Drummer Chad Smith verklapte dit tijdens een interview met Rolling Stone. Het laatste album van RHCP stamt alweer uit 2016.

Veel informatie over de band laat drummer Chad Smith niet los. Met de terugkeer van John Frusciante wordt er ook gewerkt aan een nieuw album. De festivalshows in 2020 zijn de enige geboekte shows van het jaar. De band gaat zich voornamelijk focussen op het maken van nieuwe muziek.

Niet lang geleden bracht de band het nieuws naar buiten dat John Frusciante weer gitarist wordt van de Peppers na het vertrek van Josh Klinghoffer. Na een afwezigheid van 10 jaar neemt Frusciante zijn originele plek in het viertal weer aan. In deze formatie is de groep komende zomer te zien op onder meer Pinkpop.

Red Hot Chili Peppers

RHCP
Foto: Don Crusio/Festileaks

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016).

In 1988 stond de rockgroep voor het eerst op Pinkpop. In de 30 jaar daarna nog drie maal: komende editie viert de band dus een waar Pinkpop-lustrum. Naast een uitgebreide tour, kunnen we in 2020 ook nog rekenen op een nieuw studioalbum én een documentaire over de band.

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.