Dit vinden jullie van The Strokes als headliner voor Best Kept Secret en Rock Werchter 2020

647
The Strokes

Zowel Best Kept Secret als Rock Werchter pakten gisteren groots uit. The Strokes werd voor beide festivals bekendgemaakt als headliner. Maar wat vinden jullie hier eigenlijk van? Wij maken de balans op.

Nadat Best Kept Secret en Rock Werchter gisteren beide een teaser plaatste over de bekendmaking van de laatste headliner, was om 18.00 het moment eindelijk daar: The Strokes werd voor beide festivals bevestigd.

Het is 14 jaar geleden dat de mannen van The Strokes in Nederland op het podium stonden, en voor België is dit maar liefst 18 jaar. Dat het bijzonder is dat The Strokes op de twee festivals staat mag duidelijk zijn, maar wat vinden jullie er eigenlijk van? Wij maken de balans op.

De teaser

Om 08.00 ‘s ochtends maakte Best Kept Secret bekend dat later die dag – Om 17:51 – een livestream de laatste headliner zou aankondigen. Naast de verwijzing naar 12:51 – een nummer van The Strokes – paste de bandnaam ook precies op de puntjes die in de post vermeld waren. Om 12:51 – niet geheel toevallig – kwam ook Rock Werchter met een teaser naar een nieuwe naam. 1+1 is natuurlijk 2 en velen hadden dan ook al snel door dat het geen toeval kon zijn dat beide teasers naar The Strokes verwezen.

teaser Best Kept Secret

De hype is real

En dan is het nieuws officieel daar: The Strokes staat op Best Kept Secret én Rock Werchter 2020. Het nieuws wordt enthousiast ontvangen, en de hype onder het publiek is dan ook enorm. Het gerucht gaat dat Paul nog steeds rondjes rent.

Naar Best Kept Secret of Rock Werchter? Allebei!

Maar ga je nu naar Best Kept Secret of naar Rock Werchter voor The Strokes? Een echte fan hoeft natuurlijk niet te kiezen, be like Jeroen en doe het allebei!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Voor sommigen is 2020 al uitgespeeld

Ondanks dat het jaar nog maar net begonnen is, is het voor Thibault al duidelijk dat de show van The Strokes hét hoogtepunt van het jaar gaat worden.

Niet iedereen is even enthousiast

Ondanks alle lovende en uitbundige reacties, kan natuurlijk niet iedereen blij zijn. Maar gelukkig zijn ook de andere namen op zowel Best Kept Secret als Rock Werchter zeker niet de minste. Iedereen kan zich wel ergens mee vermaken op één van de – of beide – festivals.

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwamen The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. In 2021 keerde de band terug naar Europa met nieuw materiaal van hun meest recente album The New Abnormal (2020). Door het coronavirus is dit niet kunnen doorgaan.

Sinds de eerste keer Rock Werchter in 2015 elk jaar wel op wat festivals te vinden. Staat standaard op de eerste rij weg te kwijlen bij Bazart, maar geniet evengoed van Rammstein en alles wat daar tussen zit. Als Brabantse blijft het enige dat boven festivals gaat wel toch altijd carnaval.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.