Rock Werchter 2020 onthult The Strokes

The Strokes

Rock Werchter heeft opnieuw een naam van formaat gepresenteerd. Op vrijdag 3 juli komt komt The Strokes na lange afwezigheid weer naar Belgische grond.

The Strokes keert ook terug naar Nederland, als de derde headliner van Best Kept Secret 2020. Check hier alle informatie over de aankondiging.

The Strokes komt naar Rock Werchter! Een onthulling waar menig fan enthousiast van wordt. Optredens van de band in Europa zijn namelijk redelijk zeldzaam. Het Belgische festival is slechts het tweede bevestigde Europese festival voor de band. Verder is de band al sinds 2002 niet meer op Rock Werchter te zien geweest. Eerder deze maand werden de mannen bevestigd voor Primavera Sound. Ook geven ze dit jaar optredens op onder andere Lollapalooza Chile en Brasil.

Begin januari maakte The Strokes bekend dat er dit jaar een nieuw album aankomt; de eerste sinds 2013. Details over de releasedatum zijn nog niet bekend. Het kan dus zomaar zo zijn dat Werchtergangers op 3 juli kunnen live kunnen genieten van de nieuwe nummers. Kijk voor het zover is alvast wat je zoal van een optreden van Strokes-optreden kunt verwachten.

De band rondom Julian Casablancas sluit zich aan bij headliners Pearl Jam, Faith No More en Kendrick Lamar. Het festival laat bovendien via de website weten dat er op vrijdag om 16:00 nog meer namen verwacht worden. Benieuwd naar het ultieme affiche voor de 2020-editie? Check dan jullie Festival Wishlist voor Rock Werchter.

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is volgend jaar alweer toe aan de 46ste editie. De line-up van het festival staat altijd garant voor een groot feest. Afgelopen zomer had het festival onder meer The CureMuseMumford & Sons en P!nk op het programma staan. Het affiche van aankomend jaar wordt ingekleurd door Pearl JamTwenty One Pilots en System of a Down.

Alvast in de stemming komen voor de editie van 2020? Luister dan naar onze speciale Spotify-playlist, die met elke aankondiging geüpdatet wordt.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen