Best Kept Secret 2020 bevestigt The Strokes als derde headliner

672
The Strokes BKS aankondiging

Best Kept Secret presenteert The Strokes als derde headliner van het festival. Het bijzondere optreden van de Amerikaanse band vindt plaats op zaterdag 13 juni.

The Strokes maakt ook in België haar rentree en wel op het hoofdpodium van Rock Werchter 2020! Check hier alle informatie over de aankondiging.

Het optreden van The Strokes op Best Kept Secret 2020 wordt extra speciaal. Europese shows van The Strokes zijn namelijk al zeldzaam, maar Nederlandse shows haast ondenkbaar. De vorige Nederlandse verschijning van Julian Casablancas en co. was namelijk in 2006, toen ze optraden in de Heineken Music Hall (tegenwoordig de AFAS Live).

Eerder maakte de band al optredens op onder andere Lollapalooza Chile en Brasil bekend. Toen met Primavera Sound de eerste Europese festivalshow officieel werd, kwam de geruchtenmolen al helemaal op stoom. Met een nieuw album op komst zou het zomaar kunnen zijn dat we de nieuwe tracks in juni al live mee kunnen zingen.

The Strokes sluiten zich aan bij headliners The National en Massive Attack. Ook werden onder andere Metronomy en Fontaines D.C. begin december bekendgemaakt. Benieuwd wie wij binnenkort nog meer op het affiche van het festival verwachten? Check dan het geruchtenoverzicht. Twijfel je nog om een ticket te scoren voor Best Kept Secret 2020? Wij geven je alvast vier redenen om alleen al een show van The Strokes in levende lijve bij te wonen.

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwamen The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. In 2021 keerde de band terug naar Europa met nieuw materiaal van hun meest recente album The New Abnormal (2020). Door het coronavirus is dit niet kunnen doorgaan.

Head of News bij Festileaks. Vaste gast bij Down The Rabbit Hole en Lowlands. De helft van het illustere duo Poezige Popjes. In de top 0,05% van Charli XCX-luisteraars volgens Spotify Wrapped. Initiatiefnemer achter de petitie om van de maandag na ADE een nationale feestdag te maken.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.