Gerucht: Touraankondiging Rage Against The Machine op komst

Rage Against The Machine lijkt via social media een nieuwe aankondiging te teasen. Eerder al werd bekend dat de band hun reünietour langs veel Amerikaanse festivals brengt, waaronder Coachella en Firefly. Is het dit keer eindelijk de beurt aan Europese data?

De eerste hint duikt zaterdagavond op, wanneer het bekende Amerikaanse radiostation ‘The X’ een tweet plaatst met daarin enkel een foto van een rode ster. Deze ster lijkt verdacht veel op de ster in het logo van Rage Against The Machine. Je kunt de vergelijking hieronder zien.

https://twitter.com/1059thex/status/1226246402008899587

Een dag later plaatst ook Rage Against The Machine zelf een foto op social media. Op de afbeelding is een verscheurde versie te zien van een eerder gepubliceerd tourschema. Het weggescheurde deel geeft de indruk dat er nog andere data onthuld moeten worden. Zie de post hieronder. Een touraankondiging lijkt dus aanstaande.

Europa?

Oké, extra shows van Rage Against The Machine dus! Maar waar gaan ze plaatsvinden? We hopen natuurlijk dat Zack de la Rocha en co. ook de overstap maken naar Europa. En met een beetje goede wil zou je daar nog best eens in kunnen geloven. Want let op.

Deze week komen veel Europese festivals met een aankondiging: we noteren Reading, Leeds, Sziget, Rock en Seine en Lollapalooza Berlin. Qua data liggen die festivals allemaal dicht bij elkaar: je kan er zowaar een perfect tourschema van maken. Kunnen we 1 en 1 optellen?

Alleen Rock en Seine heeft concreet een tijdstip van bekendmaken aangekondigd, namelijk maandagavond om 21:00. Dat tijdstip is opvallend, want Europese festivals komen zelden ‘s avonds met nieuws. Vaak wijzen dit soort tijdstippen op Amerikaanse acts: beide kanten van de Atlantische oceaan zijn dan namelijk wakker. Weer een puntje voor die RATM-aankondiging.

Wellicht lijden we aan tunnelvisie. Wellicht kan meneer Holmes trots op zijn. We weten het binnen bijzonder korte tijd. En we houden je op de hoogte.

Rage Against The Machine

De Amerikaanse band rond zanger Zach de la Rocha combineert hardrock met rap en daarmee is de groep bepalend geweest voor zo’n beetje alle volgende groepen in dit genre. Sinds het eerste album Rage Against The Machine is het hard gegaan met de groep. Het meest memorabele moment van de band in Nederland is ongetwijfeld de show op Pinkpop 1994. Het hevige springen van de fans zorgde voor een serieuze aardbeving.

Het is 2000 als De la Rocha besluit uit de band te stappen. De rest van de groep is niet stil blijven zitten en vormt met Chris Cornell van Soundgarden de band Audioslave. In 2008 komt Rage Against The Machine, na het uit elkaar vallen van Audioslave, nog kort bij elkaar voor een serie reünieconcerten. In 2011 is het echter weer uit met de pret. Morello, Commerford en Wilk zijn elkaar echter nog niet zat en in 2016 ziet Prophets of Rage het levenslicht. Deze supergroep wordt gevormd door het drietal en een deel van Public Enemy en Cypress Hill. Vorig jaar was Prophets of Rage onder meer te zien op Pukkelpop. Afgelopen november werd bekend dat de Prophets ermee stoppen en dat de heren van RATM weer bij elkaar komen.