Lyrics Quiz: hoe goed ken jij de songteksten van The National?

The National / Matt Berninger
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Deze zomer heeft Best Kept Secret The National als headliner weten te strikken. Laatst vroegen we al naar jullie favoriete tracks van de band, maar hoe goed kennen jullie de teksten van de Amerikanen eigenlijk? Tijd om dat te testen in de Lyric Quiz!

De show die The National op Best Kept Secret gaat neerzetten belooft een bijzondere te worden. Het optreden staat namelijk in teken van het album High Violet, dat dit jaar 10 kaarsjes mag uitblazen. De door jullie samengestelde top 20 bevat maar liefst 6 nummers die van dit album afkomstig zijn, het meeste van alle albums. Dat kan dus niet anders dan een knaller van een show worden. Of je de band nu op Best Kept Secret of op het zonnige Primavera Sound gaat zien, als echte fan kun jij alles meebrullen. Toch? Bewijs het maar! Doe de Lyric Quiz en stel je kennis op de proef.

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het vijfkoppige The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio en bestaat uit twee sets broers (Aaron/Bryce Dessner en Scott/Bryan Devendorf) en een charismatische frontman (Matt Berninger). Maar de band boekte pas echt succes in 2007 met dank aan het succesvolle album Boxer. Hiermee waren ze het eerst op de Europese zomerfestivals te vinden. In 2010 zag het vijfde studio-album het licht: High Violet. Dit betekende voor hen de definitieve doorbraak. Hun eerste single ‘Bloodbuzz Ohio’ kwam zelfs vrij hoog in de hitlijsten terecht.

Met het achtste studio-album I Am Easy To Find inmiddels op zak, steken ze boven zichzelf uit. Of het nou was voor een select publiek liefhebbers op Sziget 2019, voor een bomvolle Bravo op Lowlands 2019 of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop 2019. Het regende dan ook lovende recensies, met als kroon op het geheel: de verkiezing van The National als dé Festivalact van het Jaar 2019.