The Strokes’ nieuwe album komt op 10 april uit

the strokes bandlogo

The Strokes komt vandaag met nieuws rondom hun nieuwe album. De artwork, setlist én releasedatum zijn inmiddels bekend.

Fans van The Strokes kunnen hun geluk niet op. Na de aankondiging van een aantal festivaloptredens, waaronder Best Kept Secret en Rock Werchter, is er nu ook nieuws rondom het nieuwe album én is de eerste single, plus video, uit. Het nieuwe album draagt de naam The New Abnormal en komt uit op 10 april. De track-list van het album én de album artwork zijn inmiddels bekend:

01 The Adults Are Talking
02 Selfless
03 Brooklyn Bridge to Chorus
04 Bad Decisions
05 Eternal Summer
06 At the Door
07 Why Are Sundays So Depressing
08 Not the Same Anymore
09 Ode to the Mets

Ook zijn al twee nummers van het nieuwe album live gespeeld op een politieke rally in Amerika. De eerste single, At The Door, en Bad Decisions. De video voor de nieuwe single werd ook meteen gereleased en kijk je hieronder. Het optreden van The Strokes op de Bernie Sanders rally check je hier.

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwamen The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. Tot nu!