Ticketmaster vraagt klanten hun wachtwoord te vernieuwen na datalek

Pinkpop 2019
Foto: Monique Biermans / Festileaks

Veel klanten van Ticketmaster kregen gisteren een e-mail waarin werd gevraagd of ze hun wachtwoord wilden wijzigen. De aanleiding hiervoor was een datalek bij een andere dienst.

Ticketmaster registreerde veel ‘ongewone inlogpogingen’ bij verschillende accounts, zo meldt het Parool. Naar aanleiding daarvan vroeg het bedrijf aan haar klanten om hun wachtwoorden te wijzigen. De e-mail zorgde bij veel gebruikers voor vragen. De dienst liet via Facebook weten dat het bericht echt was. Check het Facebookbericht hieronder.

Het is onduidelijk bij welke dienst het datalek plaatsvond. Ticketmaster liet weten dat het lek in ieder geval niet bij hen was. De ticketverkoper vroeg haar gebruikers toch om hun wachtwoord aan te passen, omdat veel mensen dezelfde wachtwoorden gebruiken voor verschillende sites.

In 2018 ging het al eens mis bij Ticketmaster UK. Het verkoopkanaal werd toen gehackt en persoonsgegevens van gebruikers werden gestolen. Ook toen vroeg het bedrijf klanten hun wachtwoord te verversen. Daarnaast werd er een speciale website met informatie over de hack gelanceerd. Dat is deze keer niet gebeurd.

Het ticketingbedrijf is verantwoordelijk voor de ticketverkoop van veel festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole, Vestrock en Hello festival. Deze week maakte de dienst nog bekend dat ze binnenkort met een nieuw platform komen. Via Fanmarktplaats kunnen ticketkopers veilig hun kaartjes doorverkopen.