Ticketmaster lanceert platform voor doorverkoop Lowlands-tickets

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Ticketmaster biedt in 2020 de nieuwe Fanmarktplaats aan. Hier kun je jouw Lowlands ticket veilig doorverkopen. Het platform lanceert later dit jaar.

Je Lowlands-ticket vol enthousiasme aanschaffen, maar eigenlijk toch op vakantie willen in dat weekend, of vrienden die bij gebrek aan geld toch afzeggen: we’ve all been there. Dat ticket kun je komend jaar gelukkig veilig doorverkopen via het nieuwe platform van Ticketmaster: Fanmarktplaats. Tijdens Eurosonic liet Ticketmaster al doorschemeren dat dit platform eraan zat te komen en dat is nu bevestigd. Wanneer je tickets kunt gaan aanschaffen/doorverkopen is nog onbekend. De reguliere kaartverkoop van Lowlands start 8 februari.

Hoe werkt het?

Jouw ticket wordt op het moment dat je het doorverkoopt ongeldig gemaakt, en de koper ontvangt een ticket met een nieuwe QR-code. Als koper weet je dus zeker dat niemand met jouw ticket naar binnen kan. De verkoper betaalt niks extra’s en kan zijn ticket met een maximale marge van +20% aanbieden. We hebben even voor je gerekend: 20% van de reguliere ticketprijs (€220,-) is €44,-. Dat is het maximale bedrag dat bovenop je ticket gerekend mag worden. Maar, als koper betaal je ook 15% servicekosten. Die worden dan weer gevangen door Ticketmaster. Alleen e-tickets kunnen worden doorverkocht op het platform.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2020 is het tijd voor de 28ste editie van Lowlands. Onder meer The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Stormzy staan dan op de planken in Biddinghuizen. Afgelopen zomer was deze eer gegund aan Tame ImpalaTwenty One PilotsThe NationalBillie EilishRoyal Blood en vele anderen. Naast muziek biedt het festival een uitgebreid programma op het gebied van theater, film, dans en wetenschap. Genoeg te beleven voor een fantastisch festivalweekend!

  • Locatie: Biddinghuizen, Nederland
  • Datum: 21-23 augustus 2020
  • Tickets: €220,- voor een weekendticket, te koop vanaf 8 februari 2020
  • Voor meer informatie kun je op de officiële website terecht.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om alvast helemaal in de stemming te komen: