Advertisement
Balaton Sound
Tickets
29 juni - 2 juli 2022
Hongarije
Zamárdi, Hongarije

Waarom Balaton Sound een walhalla is voor Belgische feestgangers

publiek
Photo: László Mudra / Rockstar Photographers

Op 8 tot en met 12 juli barst het Hongaarse Balaton Sound weer los. Elk jaar reizen er duizenden Belgische festivalliefhebbers af naar het Balatonmeer om te genieten van de elektronische wereldtop onder het genot van de Hongaarse zon. Maar waarom is Balaton Sound nou juist voor veel Belgen de ideale festivalbestemming? In dit artikel vertellen we het je.

Een stukje België in Hongarije

Balaton Sound heeft een camping ingericht speciaal voor de Belgische festivalgangers. Deze Belgian Camping Deluxe bevindt zich op slechts 10 minuten loopafstand van de hoofdingang van het festival. Daarnaast biedt de camping aanvullende luxe in de vorm van extra douches, toiletten en een ontbijtbuffet. Er is zelfs een bar aanwezig met Belgische delicatessen. Op deze manier kunnen de bezoekers op een aantal duizend kilometer van huis zich nog steeds thuis voelen.

Om dat gevoel nog extra aan te wakkeren zijn er overdag veel Belgische dj’s te bewonderen. Ook zijn er nog andere Belgisch getinte activiteiten aanwezig op het festival. Zo is er een Belgian Boat Party en worden de halve finales en finale van het EK uitgezonden waarin België misschien wel vertegenwoordigd is. Dit alles maakt de Belgian Camping eigenlijk een stukje België in Hongarije met als bonus een goede dosis zonneschijn.

Spot Belgische beroemdheden

dansen
Photo: László Mudra / Rockstar Photographers

Er reizen voor de komende editie van Balaton Sound veel Belgische beroemdheden naar Hongarije af. Naast de nummer 1 dj’s van de wereld: Dimitri Vegas & Like Mike en de bekende Lost Frequencies zijn er een hoop andere celebrities rondom het Balatonmeer te vinden die de Belgische nationaliteit dragen. Zo komt bijvoorbeeld Jamie Lee Six, die bekend is van TAGMAG, samen met Louis XIV Balaton op haar kop zetten. Samen zullen ze een dj set weggeven waarbij Jamie het publiek gaat oppeppen als MC en Louis aan de knoppen draait als dj. En daar blijft het niet bij. Er wordt namelijk verwacht dat het festival nog meer Belgische beroemdheden zal aankondigen voor de komende editie.

Het feest begint al in België

Wie denkt dat het feest pas losbarst op het festivalterrein in Hongarije heeft het mis. Met de Balaton Sound Express begint jouw festivalervaring al positief wanneer je nog op het station in België staat. Zo reis je met de hulp van Festival.Travel comfortabel naar Hongarije in een speciaal ingerichte festivaltrein met daarin een bar, muzikale deuntjes en plekken om te relaxen. Dus naast dat je door het reizen met de trein karmapunten verdient vanwege het groene karakter kan je ook direct in de festivalstemming komen met gelijkgestemde Belgische feestgangers. Dat noemen we een win-win-situatie.

Balaton Sound 2020

Balaton Sound Header
Photó: Fűrész Zsolt

Balaton Sound vindt plaats aan het Balatonmeer in Hongarije. Het festival is vooral gericht op elektronische muziek en trekt elk jaar weer vele mensen vanuit heel Europa aan. Dit jaar bouwen onder meer Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Kygo en DJ Snake een feestje op het festivalterrein. Naast het muzikale vermaak zijn er allerlei andere activiteiten te vinden op het festival.

Locatie: Balatonmeer, Zamárdi, Hongarije
Datum: 8-12 juli 2020
Tickets: voor vijf dagen betaal je momenteel €239,-
Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Balaton Sound Logo

Balaton Sound 2022

Locatie
Hongarije
Zamárdi, Hongarije
Datum 29 juni - 2 juli 2022
Line-up
Marshmello
Alesso
Robin Schulz
Tickets Kopen