Festileagues: dit zijn de winnaars van de Balaton Sound challenges

79

Het is triest maar waar: Festileagues naar het einde. Wie had gedacht dat we ook zonder festival zoveel lol konden hebben? Nu de laatste fase is aangebroken, lopen ook de laatste challenges op hun einde. Vandaag kijken we naar de winnaars van de Balaton Sound challenges.

Vergeet na dit artikel niet verder te gaan met de andere challenges. De deadline voor de challenges rondom Dauwpop, Vestrock, Welcome to the Village, Pohoda en Sziget lopen allemaal 17 augustus. Dat wordt punten rapen! Maar eerst: de beste vakantiekiekjes en de sterkste festivalfabels van Balaton Sound:

Opdracht: ‘Maak je meest fabuleuze vakantiekiekje op Balaton Sound’

Er zijn maar weinig festivals die zo Instagram-proof zijn als Balaton Sound, dus vroegen we jullie een ultiem festivalkiekje te schieten alsof jullie op het Hongaarse festival stonden. Zoals we ondertussen gewend zijn, stelden jullie niet teleur!

10. Team ‘Zuiderzee’ (2 punten)
9. Team ‘The Vikings’ (4 punten)
8. Team ‘Eén pipo en drie rowans’ (6 punten)
7. Team ‘vader en dochters rocken!’ (8 punten)
6. Team ‘De Stokertjes’ (10 punten)
5. Team ‘De Pinkpopgangers’ (15 punten)
4. Team ‘Ultrafoxy’ (21 punten)

3. Team ‘Bestkeptsecret’ (29 punten)

Team Bestkeptsecret doet niet aan half werk, daar kwamen we al vrij snel achter. Ook voor deze opdracht ging ze weer voluit. Niet met één foto, niet met twee foto’s, maar met een hele fotoserie. Ze zochten hun eigen meertje op en haalde Balatond naar hun toe. Klasse jongens! Het levert 29 bonuspunten op.

2. Team ’Schouten’ (38 punten)

Team Schouten weet dondersgoed waar je moet weten voor mooie vakantiekiekjes: Instagram. Met een festival zo Instagramwaardig als Balaton Sound is er natuurlijk maar één platform om in te zetten. En zeg een eerlijk: als je die timeline ziet, zou je niet zeggen dat we een festivalloze zomer achter de rug hebben, toch? Dit prachtige vertoon levert Team Schouten in ieder geval de tweede plek op!

1. Team ‘YJJDR2020’ (50 punten)

Wat doe je als je een mooie festivalvakantie achter de rug hebt? Je verzamelt al je herinneringen natuurlijk in een prachtig foto-album. Team YJJDR2020 claimt de maximale bonuspunten door precies dat te doen! Prachtige kiejes, een mooie compositie en een complete storyline. Dit is er één voor de kleinkinderen!

Opdracht: ‘Challenge: wie verzint de sterkste festivalfabel?’

Voor deze opdracht spraken we jullie talent om sterke verhalen te vertellen aan. Balaton Sound is fabelachtig, zeker na een dag stevig drinken in de zon. Wij vroegen jullie om een sterk verhaal op te hangen aan de hand van de volgende emoji’s:

We kunnen hier veel woorden over kwijt, maar dat hebben jullie al gedaan. Daarom geven we het woord aan de teams die met de meeste bonuspunten wegliepen. Maar eerst: de runner-ups:

10. Team ‘Blurred Line Dancing’ (2 punten)
9. Team ‘Pinkpoppers’ (4 punten)
8. Team ‘Smells Like Team Spirit’ (6 punten)
7. Team ‘November Regen’ (8 punten)
6. Team ‘Ultrafoxy’ (10 punten)
5. Team ‘Beerenburg Tigers’ (15 punten)
4. Team ‘DuaSwift’ (21 punten)

3. Team ‘Zuiderzee’ (29 punten)

“Na een aantal bier moest ik naar het toilet. Ik snelde naar een Dixie, waar ineens een dolfijn uit kwam. In pure verbazing pakte ik hem vast, waarna hij me naar binnen trok. De Dixie bleek de deur naar een andere wereld. Ik belandde met de dolfijn in een alternatieve festivalwereld. Enkel clowns stonden op de line-up en, een heel nare ervaring. Het ontbrak geheel aan Dixies op het terrein, dus werd door de bezoekers overal in hoekjes gepoept en geplast. Hierdoor moesten de dolfijn en ik goed uitkijken waar we liepen. We gingen daardoor zo traag als een slak over het terrein. Eenmaal aangekomen bij een van de clowns vertelde hij ons dat we alleen weer terug naar de normale wereld konden als we een aubergine in de aanwezige kerstbomen wisten te hangen. Even dachten we aan heel andere dingen bij een aubergine, maar het bleek slechts onze vieze fantasie. We gingen derhalve op zoek naar een echte aubergine. De zoektocht samen met de dolfijn zorgde voor een heuse klik, we leken wel een verliefd stel waarbij de vonken in het rond vlogen. Na enkele romantische interacties vervolgden we onze zoektocht. Eenmaal aangekomen bij een carrousel konden we bij de ingang daarvan een aubergine kopen. De eigenaar van de carrousel vertelde me echter dat ik niet lang meer hadden om terug te gaan naar de normale wereld. De Dixies stonden op het punt om tot volgend jaar weer dicht te gaan. Met pijn in mijn hart verliet ik de dolfijn en haastte ik me met de aubergine naar een kerstboom. Totaal bezweet hing ik de aubergine in de kerstboom, waarna er enkele meters verderop een Dixie-deur verscheen. Ik kwam weer terug op het Balaton-terrein en ben vervolgens totaal overrompeld direct naar bed gegaan. Het spijt me jongens…”

2. Team ’Bestkeptsecret’ (38 punten)

“Toen ik jullie gisteren voor het laatst zag, hadden we afgesproken dat jullie naar Armin Van Buuren zouden gaan en ik in mijn eentje naar DJ Tiësto, mijn nummer één DJ op deze planeet. Ik stond vooraan te dansen, zweten en gillen, wat een gigantisch dol-fijne set was me dat! Ik slaagde erin om tijdens de show een knoert van een aubergine op het podium te gooien, waar ik mijn gsm-nummer in had gegraveerd. Na het optreden genoot ik van een fris biertje, toen ik plots mijn gsm hoorde rinkelen. Het was mister Tiësto himself met de vraag of ik geen zin had om even backstage te komen. Ik voelde me duizelig worden als een peuter dat net een rondje teveel op de paardenmolen had gezeten! Ik liet het biertje voor wat het was en haastte me als de vliegende bliksem richting backstage. Eens in de backstage kwam ik in een andere wereld terecht. De backstage van Tiësto was ingericht als een volwaardig circus. Er kwam een clown op me af, die me vroeg hem te volgen. We passeerden acrobaten, vuurspuwers, koorddansers, olifanten, apen, tijgers, … Ik wist niet waar eerst te kijken. De clown liet me achter in een dennenbos, waar Tiësto in hoogsteigen persoon me uitnodigde in zijn circustent. Hij proestte het uit van het lachen en vroeg hoe het in me opkwam om een aubergine naar het podium te gooien. Hij had niet door dat een aubergine in een virtuele wereld wel meerdere betekenissen kon hebben. Toen vond hij het nog lachwekkender. Nadien dronken we champagne en aten escargots tot de zon opkwam en lang daarna. Dit verhaal lijkt heel onwaarschijnlijk, maar toch is het me echt overkomen. Ik loop op wolkjes en voel me net een verliefde puber van 27 jaar oud!”

1. Team ‘Early Love Birds’ (50 punten)

“Ik liep richting de bar en zag een klef stelletje staan vozen 💏. Ik werd er diep triest van, de eeuwige vrijgezel die ik ben, en bestelde 2 bier 🍻 om mezelf te troosten en ik goot ze naar binnen. In een flits ⚡ van een seconde wist ik dat mijn doel van de avond werd om mijn soulmate te vinden. Maar het was niet makkelijk in de hitte. Ik zweette me kapot 🥵. Er ging nog meer bier naar binnen. En na het zoveelste biertje zag ik hem: mijn prins op het witte paard 🎠! Eerst draaide ik om hem heen, als in een draaimolen 🎠, maar al snel stonden we te zoenen. Zijn tong voelde als een slak 🐌 in mijn mond, maar wel zo’n Franse escargot, die lekkere. En ook samen dansen was dol fijn 🐬. We waren intens verliefd, maakte allemaal beloftes. Zoals dat we elkaar mee zouden nemen naar kerst 🎄 met de fam. En toen… nu komt het hoor. We gingen naar zijn tent toe, om te je weet wellen, en hij tovert me toch eens een aubergine 🍆 uit zijn onderbroek. Maar daar bedoel ik ook letterlijk een aubergine mee. Niet figuurlijk. Ik stond perplex. En vervolgens kwam er nog een hele sliert uit en een ballon. Wat bleek. Hij was hobby-clown 🤡. En die hobby ging voor mij te ver. Als je dat soort trucjes meeneemt naar een festival en vlak voor een lekkere sekspartij… Wat een afknapper. Dus ja, ik rende weg. Maar jullie kennen mijn richtingsgevoel. Ik had geen idee waar ik was en waar onze tent was. Dus dat heeft nog wel een paar uur geduurd voordat ik terug was. En die uurtjes over de camping dwalen moest ik nog even inhalen. Sorry!”

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.