Bökkers stopt na 2020 in huidige bezetting

Bökkers

Verdrietig nieuws voor de fans van de Sallandse rockband Bökkers. De bandleden hebben besloten om na negen jaar ieder hun eigen weg te gaan. Wel kunnen we in 2020 een laatste ‘Best Of’ tour verwachten.

In een persbericht wordt als reden het verschil in muzikale inzichten genoemd. Zo meldt slaggitarist en zanger Erik Neimeijer: “Het wordt gewoon tijd voor wat nieuws”. Het ziet er dus naar uit dat we binnenkort afscheid moeten nemen van de huidige bezetting van Bökkers. Het is echter nog onduidelijk of dit ook daadwerkelijk een einde betekent van de band. Daar voegt frontman Hendrik Jan Bökkers aan toe: “Ik ga volgend jaar vast nog wel wat shows doen, maar ik ga er deze tour nog even rustig over nadenken hoe dit eruit gaat zien. Net zoals de andere bandleden dat gaan doen.”

De dialectrock formatie neemt echter geen afscheid zonder een laatste tour. Deze ‘Best Of’ tour zal op 14 maart in het Overijsselse Loo – Bathmen aanvangen. In deze tour zullen de hoogtepunten van de zeven albums van Bökkers aan bod komen. De einddatum van het laatste optreden is vooralsnog niet bekend, maar zal waarschijnlijk eind januari in 2021 plaatsvinden.

Niet getreurd, de band is aankomend festivalseizoen ook nog steeds te bewonderen. Zo zullen anthems als ‘Annie uut de bochte’ aankomende zomer op de festivalweides van Zwarte Cross, Dauwpop en Nirwana Tuinfeest te horen zijn. Met genoeg bier en een flinke dosis rock-n-roll worden deze laatste festival-optredens in onze ogen niets minder dan bijzonder. 

Bökkers

Bökkers is een rockband uit Overijssel, opgericht in 2010. De vierkoppige band heeft verschillende nummers uitgebracht in Sallands dialect. Hun laatste album Leaven in de Brouweri-je kwam in 2019 uit. Dit jaar werd bekend dat de band afscheid neemt van de huidige bezetting. Wel komt er in 2020 een laatste ‘Best Of’ tour, waarin de hoogtepunten van zeven albums aan bod komen. Meer informatie vind je op de website van de band.

Ook kunnen we de band in het festivalseizoen voor het laatst in de huidige bezetting op onder meer Dauwpop, Zwarte Cross en Nirwana Tuinfeest 2020 te bewonderen.