Het coronavirus en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft in 2021 opnieuw consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen tours af, festivals worden verplaatst of geannuleerd en overheden stellen verdere maatregelen op. Op deze pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws en alle relevante info rondom corona en festivals.

Status per festival

Verplaatste festivals 2021

Afgelaste festivals 2021 (selectie)

Playlist

Het coronavirus en festivals

Het coronavirus maakt ook impact op festivals. Dat komt omdat festivals en concerten plekken zijn waar veel mensen samenkomen. Als gevolg daarvan is het doorgeven van een eventuele besmetting relatief makkelijk. Daarom wordt kritisch gekeken naar dit soort evenementen en of het verstandig is om deze door te laten gaan. Over vrijwel de hele wereld werd de festivalzomer van 2020 afgelast. 

In Nederland gelden de huidige restricties rondom evenementen tot nader order. Wanneer er meer grip komt op COVID-19, zal de maatschappij langzaamaan opnieuw worden opgestart. Stapje voor stapje. Festivals en concerten zullen daarbij achteraan in de rij staan, omdat het massa-bijeenkomsten zijn en daarmee een hoog gevaar hebben.

Heb je verdere vragen over het coronavirus en festivals, richt je dan in eerste instantie tot de organisatie van het festival waar je naar toe gaat. Je bezoekt momenteel de site van Festileaks: wij schrijven over festivals, maar organiseren ze zelf niet. En kunnen dus ook niks zeggen over de doorgang van evenementen. Mocht je ergens benieuwd naar zijn, of ons willen tippen, stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier.