Nieuw album Biffy Clyro verschijnt 15 mei

319
Biffy Clyro
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Goed nieuws voor alle Biffy-fans: over een dikke twee maanden komt A Celebration of Endings uit. Het nieuwe album verschijnt op 15 mei. Biffo Clyro plakt er meteen een Europese tournee aan vast. Waar mogen we Schotse rockers deze zomer verwachten?

Eindelijk verlossing! Biffy Clyro maakt eindelijk het grote nieuws bekend dat er niet alleen een nieuw album aan zit te komen, maar dat ze ook op een grote Europese tour zullen gaan. Daarmee lijken de geruchten over een Nederlands optreden in 2020 bevestigd.

Sinds midden februari houden de mannen van Biffy Clyro ons al in spanning. Met een blauwe website en brieven teasten ze een nog onbekende release. Een tour, een album? Uiteindelijk bleek al dat blauws te verwijzen naar een nieuwe single ‘Instant History’, die gisteren uitkwam. Maar daar blijft het dus niet bij. Vanaf 15 mei ligt de gloednieuwe plaat A Celebration of Endings op de planken.

Europese tour

Over de Europese tour van Biffy Clyro is tot op heden nog weinig bekend. Zoals genoemd zit er hoogstwaarschijnlijk een Nederlandse datum bij. Maar of dat een festivaloptreden of een zaalshow is? Vooralsnog is een enkel festivaloptreden op BBC Radio 1’s Big Weekend gepland. De rest van de tourdata betreffen zaalshows in Augustus. Zien we de rockers terug op Pukkelpop en Lowlands?

Biffy Clyro

Biffy Clyro is een Schotse rockband, bestaande uit Simon Neil en de tweeling James en Ben Johnston. De heren staan bekend om zeer energieke liveshows waar T-shirts overbodig bij zijn. Het meest recente werk, Ellipsis, kwam uit in juli 2016 uit en viel bij het publiek in de smaak. Het album kwam al snel bovenaan de hitlijsten in onder andere het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In 2019 deed de groep een akoestische tour, die ook Paradiso aandeed.

Momenteel is de band bezig met hun achtste plaat A Celebration of Endings, die 15 mei verschijnt. De band is dit jaar onder andere te zien op BBC Radio 1’s Big Weekend.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.