Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Kendrick Lamar

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Zonder een nieuw album mee te nemen trakteert Kendrick Lamar ons in 2020 gewoon weer op een Europeese festivaltour. Komende zomer staan onder andere Woo Hah, Rock Werchter en Bilbao BBK op de planning voor de rapper uit Compton. Wij hebben er zin in en vroegen jullie alvast welke tracks niet mochten ontbreken op de setlist.

Kendrick Lamar wordt niet voor niets door sommigen de beste rapper van zijn generatie genoemd. Met meerdere prijswinnende albums op zak heeft de Amerikaan een groot oeuvre om uit te putten. Combineer dat met een meesterlijke stage presence en een showproductie om “U” tegen te zeggen, en de shows van Lamar in 2020 zijn bij voorbaat al legendarisch. Deze tracks willen jullie komende zomer sowieso horen van de rapper.

Top 10 countdown

10. ‘All the Stars (With SZA)’
9. ‘Money Trees’
8. ‘Goosebumps’ verse
7. ‘Swimming Pools (Drank)’
6. ‘Alright’
5. ‘ELEMENT.’
4. ‘Kings Dead (With Future & James Blake)’
3. ‘King Kunta’
2. ‘m.A.A.d. City’

1. ‘DNA.’

https://www.youtube.com/watch?v=xcYy2jf8u4c

Wist je dat?

  • … Kendrick Lamar vele bijnamen heeft, waaronder K-Dot en Kung-Fu Kenny?
  • … jullie favoriete track, ‘DNA.’, de vaste opener was van Lamar’s (festival)tour in 2018?
  • … hij op dezelfde middelbare school heeft gezeten als Dr. Dre?
  • … de iconische videoclip van het nummer ‘HUMBLE.’ slechts vijf dagen voor de release is geschoten?
  • … het nummer ‘How Much A Dollar Cost’, toenmalig Amerikaans president Barack Obama’s favoriete nummer van 2015 was?
  • … Lamar de muziek verzorgde voor de film Black Panther? Sommige tracks schopten het zelfs tot jullie top 10.
  • … het meest recente album van Kendrick Lamar, DAMN., volgens de rapper ook achterstevoren geluisterd kan worden?
  • … de muziek van de rapper een grote rol van betekenis had voor de Amerikaanse Black Lives Movement?
  • … Kendrick Lamar als eerste hiphop-artiest ooit de prestisieuze Pulitzer Price won? Dit deed hij in 2018 met zijn album DAMN.

Hoe goed ken jij Kendrick Lamar?

Vijf vragen over één artiest of band volgens een vast stramien: ‘Wie?’, ‘Wat?’, ‘Wanneer?’, ‘Welk?’ en ‘Waar?’. Vandaag staat Kendrick Lamar op het menu in de Artist Quiz. Ken jij de geheimen achter de rapper of wordt het puur giswerk? Doe de Artist Quiz en kom erachter.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus.