Festivalconcert: Kendrick Lamar op Reading And Leeds Festival 2018

270

Het zijn sombere dagen voor festivalliefhebbers. Net toen het begin van een nieuw festivalseizoen in zicht kwam, werd het ruw uit onze handen getrokken door het coronavirusMaar niet getreurd! Bij Festileaks schotelen we je komende tijd de beste festivalconcerten voor. Zo kun je toch nog genieten van je favoriete artiesten. Vandaag op het digitale mainstage: Kendrick Lamar!

In de afgelopen jaren is Kendrick Lamar opgeklommen naar de absolute top van de hiphop. Dat blijkt alleen al uit het grote aantal headliner-spots van de rapper deze zomer. Hij is deze zomer te vinden op onder andere Bilbao BBK Live en Rock Werchter en Roskilde, als deze allemaal doorgaan natuurlijk. Zijn show op Glastonbury is helaas al in rook opgegaan, samen met de rest van het festival. Maar tot nu toe nog genoeg festivals om Kendrick te gaan zien shinen dus, al zal de tijd leren of dit ook echt het geval gaat zijn.

Voor het festivalconcert van vandaag gaan we terug naar 2018. Dit jaar was Kendrick te vinden op o.a. Lowlands en Pukkelpop, maar we hebben gekozen voor de show die hij op Reading and Leeds Festival gaf. Geniet hieronder van een ruim uur aan Kendrick Lamar op z’n best!

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus. 

In 2018 stond de rapper nog op Lowlands en Pukkelpop. Volgend jaar betreedt hij het podium van onder meer WOO HAH!Bilbao BBK Live en Rock Werchter.

Student Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Liefhebber van vinyl, gitaren, festivals en alles wat met muziek te maken heeft. Deuntjes van Radiohead, Arcade Fire, The Strokes, Daft Punk en The National doen het altijd goed bij mij.