Festivalconcert: toch nog genieten van Twenty One Pilots

638
Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het zijn sombere dagen voor festivalliefhebbers. Net toen het begin van een nieuw festivalseizoen in zicht kwam, werd het ruw uit onze handen getrokken door het coronavirusMaar niet getreurd! Bij Festileaks schotelen we je komende tijd de beste festivalconcerten voor. Zo kun je toch nog genieten van je favoriete artiesten. Vandaag op het digitale mainstage: Twenty One Pilots!

Het festivalseizoen van 2020 ziet er dan misschien somber uit, maar we hebben een prachtig jaar om op terug te kijken. Dat geldt zeker voor Twenty One Pilots, voor hun was het namelijk het jaar dat ze de grote stap naar headliner maakten. Met hun nieuwe concept-album Trench wisten Tyler Joseph en Josh Dun het tot de hoogste poster-positie van o.a. Reading & Leeds, Pukkelpop en Lowlands te schoppen. Komende zomer keren de Amerikanen hopelijk terug naar de Benelux met shows op Pinkpop en Rock Werchter 2020. Tot die tijd kijken we met veel plezier terug op de megashow dat het duo op Lowlands 2019 weggaf.

Twenty One Pilots op Lowlands 2019

https://youtu.be/AbybfcGrN-o

Er was nog wat twijfel: was Twenty One Pilots wel klaar voor het grootste podium? Lowlands geloofde in ieder geval van wel. De band heeft al lange tijd een goede relatie met Lowlands. In 2013 hadden ze zelfs hun Nederlandse debuut op het festival in Biddinghuizen. Zes jaar (en nog een Lowlands show in 2015) later mochten Joseph en Dun eindelijk het grootste podium betreden. En dat deden ze met verve.

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2009 wordt de alternatieve rockband Twenty One Pilots opgericht, toen nog met inmiddels voormalige bandleden Nick Thomas en Chris Salih. Nadat de band flink in populariteit steeg in 2011, reizen Tyler Joseph en Josh Dun samen de wereld over. Met het uitbrengen van het vierde album, Blurryface (2015), braken de Amerikanen definitief door. Hitlijsten over de hele wereld worden gedomineerd door nummers als ‘Stressed Out’ en ‘Ride’. Niet veel later verscheen ook de single ‘Heathens’, als soundtrack voor de film Suicide Sqaud. Ook verscheen op 5 oktober 2018 het vijfde album Trench, dat met een uitgebreide tour door Amerika en Europa gepaard gaat. In 2022 zullen ze een optreden verzorgen op onder andere Rock Werchter en Pinkpop.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.