Twenty One Pilots en meer naar Pinkpop 2020

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tien nieuwe namen voor Pinkpop 2020. De organisatie heeft zojuist Twenty One Pilots, Anderson .Paak & The Free Nationals en meer binnengehengeld voor een aantal spetterende optredens in Landgraaf.

Het volledige lijstje met namen ziet er als volgt uit:

  • Twenty One Pilots
  • Anderson .Paak & The Free Nationals
  • 5 Seconds Of Summer
  • Rag’n’Bone Man
  • Gojira
  • Dermot Kennedy
  • Mabel
  • Frank Carter & The Rattlesnakes
  • The Pretty Reckless
  • The Marcus King Band

Met de bevestiging van deze namen begint de fundering van Pinkpop 2020 al aardig vorm te krijgen. Deze worden namelijk toegevoegd aan een affiche met daarop onder meer Post Malone, Red Hot Chili Peppers, Keane en Deftones. Ben jij al overtuigd? Koop dan snel je ticket. Jan Smeets heeft al laten weten dat de kaarten – met name die voor de Pinkpop-vrijdag – goed verkopen.

Voor Twenty One Pilots is de show op Pinkpop niet de eerste festivalbevestiging voor volgend jaar. De Amerikanen reizen ook af naar het Duitse dubbelfestival Hurricane/Southside en het Spaanse Mad Cool. Afgelopen zomer gaf de band nog optredens op Lowlands en Pukkelpop.

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2009 wordt de alternatieve rockband Twenty One Pilots opgericht, toen nog met inmiddels voormalige bandleden Nick Thomas en Chris Salih. Nadat de band flink in populariteit steeg in 2011, reizen Tyler Joseph en Josh Dun samen de wereld over. Met het uitbrengen van het vierde album, Blurryface (2015), braken de Amerikanen definitief door. Hitlijsten over de hele wereld worden gedomineerd door nummers als ‘Stressed Out’ en ‘Ride’. Niet veel later verscheen ook de single ‘Heathens’, als soundtrack voor de film Suicide Sqaud. Ook verscheen op 5 oktober 2018 het vijfde album Trench, dat met een uitgebreide tour door Amerika en Europa gepaard gaat. In 2022 zullen ze een optreden verzorgen op onder andere Rock Werchter en Pinkpop.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen