Rock Werchter 2020 presenteert Liam Gallagher, Disclosure en meer

Photo: RANKIN

Het is weer 16:00 uur, oftewel Rock Werchter-tijd! De organisatie van het Belgische festival maakt zojuist de komst van Liam Gallagher en Disclosure bekend. De acts zijn in juli te zien op de Werchterse bodem.

De poster van Rock Werchter is weer flink wat namen rijker. Zojuist werd ook de komst van onder andere Placebo naar het festival officiëel aangekondigd. Check de nieuwe acts in de lijst hieronder of bekijk de officiële aankondiging onder dit bericht.

 • Liam Gallagher
 • Disclosure
 • Placebo
 • Jorja Smith
 • Haim
 • The Big Moon
 • Archive
 • Bicep Live
 • Cigarettes After Sex
 • Brittany Howard
 • Jimmy Eat World
 • Tones And I
 • Michael Kiwanuka
 • Kacey Musgraves
 • Big Thief
 • Joost

Naast deze worp nieuwe namen maakt de organisatie van het festival ook de podiumindeling bekend. Deze is nu te vinden op hun officiële site.

Eerder strikte de organisatie al onder meer Pearl Jam, Twenty One Pilots en Kendrick Lamar voor een optreden. Daarnaast komen The Strokes naar achttien jaar (!) ook weer naar België.

Liam Gallagher

Liam Gallagher ken je ongetwijfeld als voormalig frontman van britpopband Oasis. De band werd in 1991 door Liam opgericht en kende vele grote successen. De band werd echter altijd gekenmerkt door ruzies tussen de gebroeders Gallagher. In 2009 gooien Liam en zijn broer Noel de handdoek in de ring. Oasis gaat uit elkaar en Liam richt samen met de overgebleven leden de band ‘Beady Eye’ op. Beady Eye blijkt toch niet helemaal te zijn wat Liam voor ogen had en in 2014 houdt ook deze band op te bestaan.

In 2017 besluit Liam definitief solo te gaan en in datzelfde jaar komt zijn album As You Were uit. Het album blijkt een schot in de roos te zijn met hits als ‘Wall Of Glass’, ‘For What It’s Worth’ en ‘Paper Crown’. Onlangs bracht de zanger zijn tweede langspeler Why Me? Why Not uit.

Liam Gallagher speelde afgelopen jaar onder meer op GlastonburyPohoda Festival en Bilbao BBK Live. In 2020 staat hij onder meer op Snowbombing en Reading & Leeds.

Rock Werchter 2020

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is volgend jaar alweer toe aan de 46ste editie. De line-up van het festival staat altijd garant voor een groot feest. Afgelopen zomer had het festival onder meer The CureMuseMumford & Sons en P!nk op het programma staan. Het affiche van aankomend jaar wordt ingekleurd door onder meer Pearl JamTwenty One Pilots en Faith No More.

 • Locatie: Werchter, België
 • Datum: 2-5 juli 2020
 • Kaartverkoop: Weekendkaarten kosten € 243,-, dagkaarten € 110,-
 • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite

Alvast in de stemming komen voor de editie van 2020? Luister dan naar onze speciale Spotify-playlist.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen