Lyrics Quiz: hoe goed ken jij de songteksten van Kendrick Lamar?

375

De agenda van Kendrick Lamar is bomvol. Hij is van plan onder andere Woo Hah, Rock Werchter en Bilbao BBK op hun kop te zetten. Als we dan weer naar buiten mogen wil je natuurlijk uit volle borst mee kunnen zingen en rappen met K-Dot. Maar lukt je dat wel? Test je kennis maar eens met deze lyric quiz.

Diepgaande en gelaagde teksten zijn Kendrick Lamar’s specialiteit. Ondertussen vulde hij er al zes albums mee waarmee hij prijs na prijs in de wacht sleepte. Wij vroegen jullie welke tracks volgens jullie komende zomer niet mogen ontbreken op de festivalsetlist van de rapper uit Compton. Dan mogen we ook wel verwachten dat jullie al jullie favoriete tracks foutloos meerappen, toch? Bewijs het maar in de lyric quiz van Kendrick Lamar.

Best tracks van Kendrick Lamar

Niet alles goed? Geen zorgen! Oefening baart kunst. Wij hebben een lijstje klaarstaan met jullie top 20 favoriete tracks van Kung-Fu Kenny. Zo kun je nog even oefenen voor je uit je plaat gaat op de festivalweide. Had je alles goed? Bouw dan maar een goed feestje met deze playlist om het te vieren.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus.