Sziget 2020 verboden vanwege coronavirus

522
Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Geen Sziget 2020. In Hongarije zijn grote evenementen tot midden augustus verboden vanwege het coronavirus. Hierdoor komt het festival in Boedapest automatisch te vervallen.

In Hongarije mogen tot 15 augustus geen evenementen met meer dan 500 mensen plaatsvinden, zo meldt het hoofd van het personeel van de Hongaarse premier aan de New York Times. Dit besluit is genomen in verband met de coronacrisis. Aangezien Sziget in 2020 van 5 tot en met 11 augustus zou plaatsvinden, kan het festival automatisch niet doorgaan.

Eerder meldde het Hongaarse Bureau voor Toerisme dat Sziget dit jaar mogelijk een andere vorm zou krijgen. Nu lijkt het echter vrijwel zeker dat ook dat helaas niet meer toegestaan is. Het festival heeft tot nu toe zelf nog niet gereageerd op het evenementenverbod tot 15 augustus.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Sziget 2020

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Sziget is één van de grootste festivals in Europa en vindt dit jaar voor de 28ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers. Sziget voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek. In 2020 gaat het feest in Hongarije helaas niet door in verband met het coronavirus. Onder meer The Strokes, Kings of Leon, Calvin Harris en Dua Lipa stonden op het affiche.

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.