Ticketmaster lanceert doorverkoop platform Fan2Fan o.a. voor Lowlands kaarten

Het lang verwachte doorverkoop platform van Ticketmaster lijkt er nu eindelijk echt aan te komen. Het platform gaat Fan2Fan heten. Onder meer kaarten voor Lowlands 2020/2021 kunnen worden aangeboden op het platform.

Ticketmaster gaat een eigen platform lanceren voor kopen en verkopen van tweedehands festival- en concertkaarten. Het doorverkoop platform gaat Fan2Fan heten en faciliteert het veilig doorverkopen en kopen van tickets.

Op Eurosonic in januari sprak Ticketmaster al over het lanceren van Fan2Fan. Duidelijk was dat Ticketmaster niet meer wou dat ticketkopers en -verkopers uitweken naar Ticketswap. Later werd meer duidelijk over het gebruik van het platform, waarbij kopers een nieuwe QR-code kregen en fraude dus (haast) onmogelijk wordt.

Doorverkoop platform voor Lowlands 2021-tickets

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Hoewel de datum van lancering nog onebekend is, is het al wel duidelijk dat het platform kan worden gebruikt om tickets voor Lowlands 2021 te verkopen en kopen. De komst van het platform werd dan ook bekend gemaakt in een statement van het festival. Hierin werd duidelijk dat tickets voor 2020 geldig zijn voor Lowlands 2021. Zodoende kunnen deze tickets worden doorverkocht als tickets voor volgend jaar.

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene