Geld Lowlands pas terug in september 2021

1003
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Kaartjes van Lowlands 2020 blijven geldig tot 2021. Wie dan niet kan, krijgt echter volgend jaar september pas het geld terug.

Dit jaar gaat Lowlands vanwege het coronavirus niet door. Mensen die al kaarten gekocht hadden, kregen een e-mail van Ticketmaster. Gekochte tickets blijven geldig voor Lowlands 2021. Ook kunnen kaarten worden omgezet in tegoed om bij een ander evenement in te wisselen. Tot slot mogen mensen hun geld terugvragen. Wie dit wil doen, krijgt het bedrag echter pas één maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement terug. Aangezien Lowlands volgend jaar van 20 tot en met 22 augustus plaatsvindt, krijgen tickethouders pas in september 2021 hun geld terug.

Dit is onderdeel van een regeling met de overheid, die is opgezet om de culturele sector te steunen. Deze sector krijgt door de coronacrisis een grote klap, vooral doordat er tot september geen evenementen mogen plaatsvinden. Daarom riep de evenementenindustrie al eerder mensen op hun tickets te bewaren, om later te kunnen genieten en de sector te helpen tijdens deze crisis.

Mocht je je kaarten willen omzetten in een tegoed, dan heb je twee jaar de tijd om dit bedrag te besteden. Als je dit in die tijd niet hebt opgemaakt, wordt het resterende geld automatisch teruggestort. Door tickets in tegoed om te zetten, steun je de sector ook.

Lowlands 2021

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormzy op het programma. The Opposites zijn aangekondigd als eerste headliner voor volgend jaar.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

  • Locatie: Biddinghuizen
  • Datum: 20 tot en met 22 augustus
  • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Joëlle van Wissen
Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Samen met Irene in te huren voor een avond slettendisco vol goedkope hits. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.