Gorillaz, Tame Impala en The Strokes onder eerste namen Primavera Sound 2021

Tame Impala

Daar zijn ze dan, de eerste namen voor Primavera Sound 2021. Zo maakt de organisatie de komst van onder meer Tame Impala, Gorillaz en The Strokes wereldkundig.

De eerste namen voor Primavera Sound 2021 zijn een feit. Naast de bovenstaande namen zijn ook onder ander The National, Jamie XX, Disclosure en Tyler, The Creator volgend jaar van de partij. Bekijk hieronder een opsomming van de kersverse acts.

Zo hebben we enkele nieuwkomers op het affiche van het Spaanse festival. Onder meer Tame Impala, Gorillaz en Jamie XX zakken volgend jaar af naar Barcelona. Aangezien Primavera Sound een paar dagen voor Best Kept Secret plaatsvindt, kan het goed zijn dat deze artiesten een stop maken in Hilvarenbeek. Het bewijs hiervan is reeds geleverd door The Strokes.

Ook is er spijtig nieuwe voor de fans van Lana Del Rey, Massive Attack en King Princess. Deze acts zijn momenteel niet terug te vinden tussen de heleboel nieuwe namen. Niet getreurd, dit is nog niet het volledige affiche. Wie weet zien we één van deze artiesten toch nog terug in Spanje.

Voor onder andere The Strokes, The National, Beck en Tyler, The Creator is het een blij weerzien. Deze artiesten zouden normaal deze zomer het podium betreden maar het coronavirus gooide roet in het eten.

Gekochte tickets blijven geldig. Wie nog geen kaartje heeft, kan vanaf woensdag 3 juni om 12:00 uur zijn toegangsticket kopen.

Check hieronder de eerste lading acts voor het Spaanse festival:

 • The Strokes
 • Tame Impala
 • Gorillaz
 • The National
 • Beck
 • Tylers, The Creator
 • Jamie XX
 • Disclosure
 • FKA Twigs
 • Fontaines D.C.
 • Iggy Pop
 • King Gizzard & The Lizard Wizard
 • Brockhampton
 • Caribou
 • Charli XCX
 • Cigarettes After Sex
 • Idles
 • Jorja Smith
 • Nina Kraviz
 • Amelie Lens
 • Pavement
 • Young Thug

Tame Impala

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met het derde album Currents. Het vierde album, The Slow Rush, kwam in februari 2020 uit.

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2024

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 30 mei - 2 juni 2024
Line-up
SZA
PJ Harvey
Mitski
SZA, PJ Harvey, Mitski +91 meer
Tickets Kopen