Primavera Sound toch uitgesteld naar 2021

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Zoals te verwachten viel wordt ook Primavera Sound een jaar uitgesteld vanwege het coronavirus. De twintigste jubileumeditie van het Spaanse festival vindt plaats van 2 tot en met 6 juni 2021.

Onlangs werd Primavera Sound nog hoopvol uitgesteld naar een later moment deze zomer. Gisteren is echter bekendgemaakt dat het festival dit jaar niet door kan gaan. Het twintigste jubileum van het Spaanse festival wordt verplaatst naar 2 tot en met 6 juni 2021. Dit maakte de organisatie van het festival bekend op hun website.

Wel blijven de gekochte ticket voor de editie van dit jaar gewoon geldig voor de nieuwe datum, al kan je ook kiezen voor een terugbetaling. Ook kun je kiezen om je kaart te behouden, om het festival te ondersteunen. Zo ontvang je echter een speciale beloning.

De eerste artiesten voor de aankomende editie worden op woensdag 3 juni vrijgegeven, de dag waarop het festival normaal van start zou gaan. Of we onder meer The Strokes, The National en Lana Del Rey volgend jaar gaan terugzien is nog een groot vraagteken. Wel heeft de organisatie de gehele line-up van de website gehaald. Het is dus nog even afwachten welke acts mee gaan verhuizen.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2023

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 1-3 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Yara Bakker

Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in de richting Communicatie & Media. Verliefd op vinyl en dromende van een busje om alle festivals mee af te gaan.

Meer van Yara