Primavera Sound toch uitgesteld naar 2021

285
Photo: Joris Bakker / Festileaks

Zoals te verwachten viel wordt ook Primavera Sound een jaar uitgesteld vanwege het coronavirus. De twintigste jubileumeditie van het Spaanse festival vindt plaats van 2 tot en met 6 juni 2021.

Onlangs werd Primavera Sound nog hoopvol uitgesteld naar een later moment deze zomer. Gisteren is echter bekendgemaakt dat het festival dit jaar niet door kan gaan. Zo vindt de twintigste jubileumeditie van het Spaanse festival vindt plaats van 2 tot en met 6 juni 2021. Dit maakte de organisatie van het festival bekend op hun website.

Wel blijven de gekochte ticket voor de editie van dit jaar gewoon geldig voor de nieuwe datum, al kan je ook kiezen voor een terugbetaling. Ook kun je kiezen om je kaart te behouden, om het festival te ondersteunen. Zo ontvang je echter een speciale beloning.

De eerste artiesten voor de aankomende editie worden op woensdag 3 juni vrijgegeven, de dag waarop het festival normaal van start zou gaan. Of we onder meer The Strokes, The National en Lana Del Rey volgend jaar gaan terugzien is nog een groot vraagteken. Wel heeft de organisatie de gehele line-up van de website gehaald. Het is dus nog even afwachten welke acts mee gaan verhuizen.

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden afgelast en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Primavera Sound 2021

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20190530_211051-1024x768.jpg
Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound is een grootschalig muziekfestival in Barcelona. Elk jaar zet de organisatie een kneiter van een line-up neer. Het festival sleepte afgelopen jaar de Festival Award voor Beste Line-up terecht binnen. Door het cornavirus kan het festival deze zomer niet meer doorgaan. Wel zijn de eerste namen voor volgend jaar wereldkundig gemaakt. Zo kunnen we onder andere The Strokes, The National en Tyler, The Creator weer terug vinden op het affiche van het festival. Ook Tame Impala, Gorillaz en Jamie XX staan volgend jaar op de planken van het Spaanse festival.

  • Locatie: Barcelona, Spanje
  • Datum: 2-6 juni 2021
  • Tickets: kaarten kosten € 165,- en gaan 3 juni om 12:00 uur in de verkoop.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival