Festivalconcert: toch nog genieten van Red Hot Chili Peppers

1719
Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Voor Pinkpop fans is het een somber weekend; waar je normaal gesproken met een biertje in de hand op het Megaland terrein zou staan, zit je nu thuis op de bank. Om het leed wat te verzachten, staat Festileaks heel het weekend in het teken van Pinkpop. Vandaag kun je toch nog genieten van Red Hot Chili Peppers!

Op 13 november 2019 werden voor Pinkpop de eerste namen bekendgemaakt. Onder andere Red Hot Chili Peppers, Keane en Disturbed stonden als eerste op het affiche. En 2019 liep bijna tot een eind en daar was het nieuws wat we nooit meer hadden verwacht: John Frusciante keert terug bij de Peppers. Voor het eerst sinds 2008 gaat de meest herkenbare Peppers line-up weer live te zien zijn. Tenzij het heersende coronavirus ook roet in het eten van Pinkpop gooit. In 2016 stond de Amerikaanse band voor het laatst op het Limburgse festival. Maar met terugkeer van John Frusciante kijken we terug naar hun komst naar Pinkpop in 2006. Lay back, en geniet van de groove van de band en het smullende soleerwerk van John Frusciante.

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.

Red Hot Chili Peppers

Photo: Steve Keros

Red Hot Chili Peppers is een vierkoppige Amerikaanse rockband gevormd in 1983 in Los Angeles, Californië. De band combineert rock met funk, rap, punk en pop en heeft tot op heden elf studioalbums op zijn naam staan. Ze zijn vooral bekend van hun albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002), Stadium Arcadium (2006), I’m with You (2011) en de meest recente The Getaway (2016).

In 1988 stond de rockgroep voor het eerst op Pinkpop en in de 30 jaar daarna nog drie maal: in 2020 zou de band dus hun Pinkpop-lustrum vieren. Ondanks dat dit niet doorgaat, kunnen we in 2020 wel nog rekenen op een nieuw studioalbum én een documentaire over de band.

Sinds de eerste keer Rock Werchter in 2015 elk jaar wel op wat festivals te vinden. Staat standaard op de eerste rij weg te kwijlen bij Bazart, maar geniet evengoed van Rammstein en alles wat daar tussen zit. Als Brabantse blijft het enige dat boven festivals gaat wel toch altijd carnaval.