Deze Festileagues-teams hadden de minst geschikte zomeroutfits voor Indian Summer

De Festileagues-competitie nadert haar climax, en sommige teams krijgen het heet onder de voeten. Lang niet iedereen kan daar echter goed mee omgaan. Gelukkig konden de teams afgelopen weken punten verdienen met de minst geschikte zomeroutfits voor de Tropical Area van Indian Summer. Deze teams gingen er met de punten vandoor!

10. TeamHuissen – 1 punt
9. The Vikings – 2 punten
8. Ultrafoxy – 3 punten
7. Team Impala – 4 punten
6. GLITTERGARNITUUR – 5 punten
5. De Pinkpopgangers – 8 punten
4. The Emanny – 12 punten

3. The F*cking C*nts – 17

The F*cking C*nts lieten de festivalweide achter zich en verplaatsen zich naar de Noordpool. Althans, dat was het plan. Door een verkeerde afslag kwamen de pinguïns uit bij de Tropical Area van Indian Summer. Zoals het bijschrift al zegt, geen plek voor een pinguïn (of iemand in een pinguïn-pak, wat dat betreft). Maar als je het aan de jury vraagt, heeft The F*cking C*nts hiermee juiste de goede afslag genomen. Zij veroveren namelijk het brons en mogen 17 punten bijschrijven.

2. Zuiderzee – 23 punten

De echte Tropical Area laat nog een jaartje op zich wachten, maar aan de Zuiderzeeweg was er alvast een voorproefje te vinden. Team Zuiderzee haalde de tropen namelijk naar de achtertuin. Ze vulden het zwembad, pakten ijskoude biertjes en genoten heel de dag van de zon. Het duurt even totdat teamlid Pepijn komt opdraven, maar hij blijkt niet te hebben begrepen dat het om een Tropical Area gaat. “Wat er in hem omging is nog altijd onduidelijk”, aldus team Zuiderzee. Het levert ze in ieder geval een mooie tweede plek op!

1. Smells Like team Spirit – 30 punten

Er kan er maar één de slechtste outfit hebben, en dat was team Smells Like Team Spirit. Dat ze in de schaduw staan, wordt ze vergeven. Met deze outfits wil je de hoge temperaturen van de Tropical Area immers altijd vermijden. Het enige wat wij ons nog afvragen, is welke outfit het minste geschikt is voor de nieuwe, zomerse area van Indian Summer: het loeizware harnas inclusief maliënkolder en zwarte sneakers, of de bonten vacht. Gelukkig hoeven we niet te kiezen! Als team sleept dit hete duo de volle 30 punten in de wacht.