Nagenieten: Check de hoogtepunten van de Festileagues Eindshow

Zaterdagavond 29 augustus werd team Bestkeptsecret tijdens de enerverende eindshow uitgeroepen tot glansrijke winnaar van Festileagues. Rond elven hoorden zij live in de uitzending dat er maar liefst 18 festivals op hen wachten in 2021. Tijdens de eindshow werd er echter ook teruggeblikt op de meest memorabele inzendingen van de afgelopen maanden en was er vooral veel ruimte voor confetti en chaos. Check hieronder alle hoogtepunten van de zinderende Festileagues Eindshow!

Terugkijken: De bekendmaking

Zet Jos en Ron in een bont aangeklede studio, geef ze drie flessen bier en een leger aan confettishooters en je hebt gegarandeerd een vrolijke boel. Schuif wat teams aan in een Zoom-call en het lijkt net alsof je samen aan het festivallen bent. Na een ruim twee uur durende livestream volgde de ontknoping en werd bekend dat de top 3 van Festileagues bestond uit de teams De Stokertjes, The F*ckng C*nts en Bestkeptsecret. Bekijk de uitslag nu terug!

Geniet na met de Festileagues Aftermovie

Met het bekendmaken van de einduitslag komt er vanzelfsprekend een einde aan het mooie avontuur dat Festileagues heet. Wat begon als een goedmakertje voor de in het water gevallen festivalzomer, is geëindigd als een meer dan waardig alternatief. Het community-gevoel bloeide op, haast nog heviger dan op de weides zelf. Als een ode aan alle deelnemers hebben we een selectie van de leukste, mooiste of meest indrukwekkende inzendingen achter elkaar gezet. Spot jezelf in de enige echte Festileagues Aftermovie!

Festileagues samengevat in een Powerpointpresentatie

Ruim 400 teams streden in 190 opdrachten om die ene felbegeerde hoofdprijs. Meer dan 9500 inzendingen en tientallen gigabytes aan foto’s, video’s en pdf’jes later is daar heel wat data uit voortgevloeid die te mooi is om te laten liggen. Tijdens een bijzonder verhelderende Powerpointpresentatie door redactielid Luc werden alle statistieken eens goed samengevat.

Prrrrrrrrrrrrijzenslag!

Uiteraard draaide het de afgelopen drie maanden om die ongelofelijke hoofdprijs: toegang tot 18 festival in 2021. Maar niet alleen de winnaar houdt er wat moois aan over: er zijn meer dan voldoende toffe runner-up-prijzen te verdelen. Redactielid Boy presenteerde tijdens de eindshow op een zeer geordende manier een overzicht van al het moois dat er te winnen valt.

Spelverloop

Drie maanden lang scoorden teams elke dag punten en bleef de ranglijst in beweging. Precies die ranglijst is nu inzichtelijk. Watertand mee met een bijzonder fancy animatie van het totale scoreverloop.

Check de Festileaks shop

De post-festivaldepressie is na het eindigen van Festileagues bijna net zo hevig als in een normale festivalzomer. Om dat warme festivalgevoel nog even vast te houden, hebben we daarom iets moois voor je bedacht: Festileagues merch! Speciaal voor de top 20 hebben we een shirt laten maken met de einduitslag achterop. Zo kun je je eindscore met trots aan al je vrienden en bekenden tonen. Speciale Festileagues-actie: scoor vier shirts en krijg de vijfde gratis! Gebruik daarvoor de kortingscode ‘festileagues’.

En blijf met ons in contact via Whatsapp

Daarnaast hebben we een fonkelnagelnieuwe Whatsapp-groep in het leven geroepen om een beetje met elkaar in contact te blijven. Zo kunnen we met z’n allen nog even naborrelen, over festivals keuvelen of een meet-up plannen zo gauw het weer mogelijk is.

Thanks! Namens: ons

Het uithoudingsvermogen van de deelnemende teams is deze zomer flink op de proef gesteld, maar door alle overweldigende reacties heeft ons eigen Festileagues-team de afgelopen maanden ook de nodige overuren gedraaid. We stellen ze graag één voor één aan je voor: de toppers die deze strijd mogelijk hebben gemaakt!

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy