Festileagues: Strijd deze zomer met jouw vrienden voor toegang tot festivals in 2021

Sziget heart gesture
Photo: Rockstar Photographers

Festileaks wordt deze zomer Festileagues. In afwezigheid van de traditionele festivalzomer organiseren we een groots opgezette game waarbij festivalgangers teams vormen, opdrachten maken en punten verdienen. De ultieme hoofdprijs: toegang tot maar liefst 18 (!) topfestivals uit binnen- en buitenland in 2021.

Festileagues is een interactief spel voor vriendengroepen die al in de startblokken stonden voor een nieuwe festivalzomer. Als alternatief doen deelnemende teams via dit platform mee aan allerlei festival-gerelateerde online en offline puzzels, quizzes en challenges. Wekelijks zijn er vele prijzen en gadgets te winnen, beschikbaar gesteld door festivals en andere sponsoren. Voor het allerbeste team ligt er een ultieme hoofdprijs in het verschiet: toegang tot alle 18 aangesloten festivals in 2021. 

Toegang tot 18 topfestivals

De winnaars van Festileagues beleven volgend jaar samen de zomer van hun leven op:

 • Amsterdam Open Air
 • Balaton Sound (Hongarije)
 • Best Kept Secret
 • Bospop
 • Central Park
 • Dauwpop
 • Electric Castle (Roemenië)
 • Indian Summer
 • Jera On Air
 • Mañana Mañana
 • Misty Fields
 • Nirwana Tuinfeest
 • NOX In The Woods
 • Pohoda Festival (Slowakije)
 • Sziget (Hongarije)
 • Vestrock
 • Welcome To The Village
 • Zwarte Cross

Alternatief voor de festivalzomer

In 2020 geen festivals. Dat is de harde realiteit voor een generatie die festivals tot lifestyle heeft gemaakt. Vervangende initiatieven richten zich momenteel vooral op het terughalen van muziekoptredens, bijvoorbeeld door middel van livestreams vanuit huis of een leeg festivalterrein. Er is echter nog geen alternatief voor het gemis van het sociale aspect. Juist dat wat een festival zo onvergetelijk maakt: samen dingen ondernemen, herinneringen maken en avonturen beleven. 

Dat gevoel is voor ons onmisbaar. Een festival maak je niet succesvol met een headliner, dat doe je met elkaar. In samenwerking met de aangesloten festivals geloven wij dat festivalgevoel ook deze zomer te kunnen creëren met Festileagues.

Aanmelden voor Festileagues is vanaf nu mogelijk via festileaks.com/festileagues. De eerste opdrachten zijn gestart en het spel loopt de hele zomer door, tot 31 augustus. 

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam