Geen Kendrick Lamar op WOO HAH! 2021, wel Future, Young Thug en meer

225
Kendrick Lamar
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

WOO HAH! maakt de eerste namen voor 2021 bekend. Het festival onthult onder meer de komst van Future en Young Thug. Kendrick Lamar keert niet terug voor de editie in 2021, zo meldt de organisatie.

Veel fans hoopten Kendrick Lamar in 2021 op WOO HAH! te zien, nadat het optreden dit jaar vanwege corona niet doorging. Dat gerucht wordt door de organisatie uit de wereld geholpen in een reactie op Instagram. Wat dat betekent voor andere festivals met Kendrick Lamar op de 2020 line-up is niet duidelijk. Onder meer Rock Werchter had de Amerikaanse rapper op het affiche staan.

Gelukkig was er ook goed nieuws te melden, Young Thug komt wel terug in 2021. Ook maakt WOO HAH! de komst van Future bekend. Daarnaast keren Slowthai en Zwangere Guy terug tijdens de volgende editie. Hieronder vind je alle namen die het festival bekendmaakt:

 • Future
 • Young Thug
 • ADF Samski
 • AJ Tracey
 • Chivv
 • City Morgue
 • Frenna
 • Iann Dior
 • Jack Harlow
 • Lijpe
 • Murda Beatz
 • Pi’erre Bourne
 • Qlas & Blacka
 • Rimon
 • S10
 • Slowthai
 • Tiffany Calver
 • Yung Lean
 • Zwangere Guy

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus. 

WOO HAH! 2021

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Ieder jaar verandert het terrein van de Beekse Bergen drie dagen lang in een paradijs voor hiphopliefhebbers. Dan vindt WOO HAH! namelijk plaats. In 2021 staan Future en Young Thug als headliners op het Brabantse hip hop-festival. Zij zorgen samen met onder andere Slowthai en Zwangere Guy voor de moshpits in het hiphopwalhalla van Nederland. Door de aanhoudende coronacrisis moet het festival ook dit jaar de stekker er uit trekken. Alle kaartkopers van de 2020 en 2021 editie krijgen het geld van de aangekochte ticket(s) terug gestort. Zo worden de tickets dus niet omgezet naar volgend jaar.

 • Locatie: Festivalterrein Beekse Bergen, Nederland
 • Datum: AFGELAST
 • Tickets: Kaartjes zijn niet meer geldig voor volgende edities. Tickethouders krijgen hun geld terug.
 • Meer informatie vind je op de website van het festival
Stijn van Orsouw
Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?