Rock Werchter 2020 strikt Kendrick Lamar

Kendrick Lamar komt naar de zaterdag van Rock Werchter 2020! Dat maakt de organisatie van het Belgische festival zojuist bekend.

Wederom een nieuwe naam voor Rock Werchter. Na de komst van onder meer Pearl Jam, Twenty One Pilots, System of a Down en Thom Yorke is het nu de beurt aan Kendrick Lamar. De rapper blijkt op een Europese tour te zijn. Zo is hij naast het festival in Werchter nog te zien op onder meer WOO HAH! en Bilbao BBK Live.

Met de bevestiging van deze nieuwe act heeft, het Belgische festival al veel kleppers op het affiche staan. Bekijk ons geruchtenoverzicht voor de andere mogelijke publiekstrekkers.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus. 

In 2018 stond de rapper nog op Lowlands en Pukkelpop. Volgend jaar betreedt hij het podium op WOO HAH!, Bilbao BBK Live en Rock Werchter.

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter vindt dit jaar alweer voor de 46e keer plaats. De line-up van het festival staat altijd garant voor een groot feest. In 2019 had het festival onder meer The CureMuseMumford & Sons en P!nk op het programma staan. Het komende jaar wordt ingekleurd door onder meer Pearl Jam en Kendrick Lamar.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 2-5 juli 2020
  • Kaartverkoop: vanaf 6 december 10:00 uur te koop voor € 243,-
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Beluister onze Spotify-playlist van Rock Werchter om alvast helemaal in de stemming te komen:

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen