In beeld: De strijd tijdens de Festileagues Rock Werchter quiz

Team Zuiderzee tijdens Festileagues Rock Werchter Quiz

Afgelopen vrijdag stond de Rock Werchter quiz van Festileagues op het programma. Er werd niet alleen fel gestreden om de begeerde punten. Ook werden er veel herinneringen opgehaald door de deelnemende teams.

Zet hosts zoals Debbie, Boy en Ian samen met een Belgische vlag in de studio en er kunnen alleen maar mooie dingen van komen. Zij presenteerden de Festileagues Rock Werchter Quiz. Pintjes werd gedronken, hits werden meegeschreeuwd en Boy haalde herinneringen op naar toen hij nog vloeibaar was(?) De vreugde werd vermenigvuldigd door de vele enthousiaste teams, die vanuit binnen en buitenland meegenoten van de gezelligheid en meestreden om de punten in de spannendste competitie van deze zomer.

Meerdere schermen is het ideale recept

Fanatieke quizzers gingen voor een professionele aanpak. Een scherm om mee te kijken bij de quiz, een scherm om de antwoorden op in vullen en een scherm of te overleggen met de festival squad: teams als De Stokertjes en Ponykamp lieten niets aan het toeval over.

Face to face overleggen heeft zijn voordelen

Er zijn ook teams die juist gaan voor face to face met elkaar overleggen. Vaders en Dochters Rocken gingen voor een echte familieavond, terwijl bij Punkz de (lauwe) blikken bier op tafel stonden. Wij zijn vooral benieuwd hoe de dranktoeter is bevallen bij team Dancing Queens dat mojito’s op tafel had staan.

Terugdenken aan dansen en pintjes

De Rock Werchter Quiz was ook het ideale moment om terug te denken aan het dansen en de pinten tijdens eerdere edities. Voor Team Geit was het een goede reden om de merchandise van 2019 nog eens uit de kast te vissen. Ook Ponykamp dacht met weemoed terug aan de tijd dat we arm in arm de zomer mochten vieren.

Vakantie op pauze voor de Festileagues Quiz

Dat team Zuiderzee graag naar 18 festivals wil blijkt wel tijdens Festileagues’ Rock Werchter Quiz. De huidige nummer zes in de stand was onderweg naar Berlijn, maar laste een stop in bij Potsdam. Alles om punten te scoren en een paar plekjes te klimmen in de ranking. Op naar de volgende opdrachten!

De uitslag

Er werd dus verdraaid fanatiek meegestreden (en gefeest). Maar wat leverde al het vertier uiteindelijk op? Na de jurering kwamen we uit op de volgende top 10:

  1. Bestkeptsecret – 111 punten
  2. FestiFans – 94 punten
  3. Team Impala – 93 punten
  4. YJJDR2020 – 88 punten
  5. DuaSwift – 88 punten
  6. De Stokertjes – 86 punten
  7. The Vikings – 85 punten
  8. Teveel van het goede – 84 punten
  9. Zuiderzee – 81 punten
  10. Ultrafoxy – 80 punten

Wil je de complete uitslag bestuderen? Kijk dan eens in het Facebook-evenement van de Rock Werchter Quiz. Daar zie je exact terug waar jouw team is geëindigd. Wil je zien wat het uiteindelijk betekende voor het eindklassement? Bekijk dan de actuele ranglijst van Festileagues.