Advertisement

Sfeerverslag: Dit was De Festivalbingo, hosted by FESTEN & Festileagues

Vrijdagavond 24 juli ging het er verhit aan toe in de Festileagues studio. Op het programma stond De Festivalbingo: een avondvullende show met je favoriete festival anthems. Onze FESTEN-huisdj spinde platen, hosts Job en Joris praatten het aan elkaar, en de echte sterren – die zaten thuis. We konden de stroom aan foto’s, verhalen en gifjes met moeite bijbenen. Des te meer reden om er eens rustig op terug te kijken. Say cheese!

Vrijdagavond: bierfoto!

Bonusopdracht: Stuur jouw mooiste bierfoto in

Kleine funfact van achter de schermen: de ‘vrijdagavond bierfoto’ is binnen het Festileaks team al jaren traditie. Goed om te zien dat we jullie daar ook wel enthousiast voor konden maken. Tientallen bierfoto’s gaven de kickstart voor de Festivalbingo. Wat hebben jullie mooie koppies!

Na een ruim uur spelen hing team Hoooi aan de lijn. De eerste bingo was een feit. Met drie festivaltracks vormden zij de eerste rij die goed was voor 25 punten.

Lauwe halve liters en de tweede bingo

Onze hosts deden er alles aan om het festivalgevoel naar de studio te halen. Kekke blousjes bijvoorbeeld, maar ook onmiskenbare halveliterblikken bier. Welk merk? Geen idee. De goedkoopste. Nee, ze stonden niet eerst gekoeld. Want zo doen we dat, toch?

Na anderhalf uur spelen was het tijd voor de tweede volle rij. Die viel op de bingokaart van team YJJDR2020! Dat team heeft trouwens naast het behalen van deze bingopunten ook nog hele andere kwaliteiten. Het heeft iets te maken sterke Festileageus challenges en een ezel? Vraag ze er maar eens naar.

Wat is jouw beste dancemove?

Bonusopdracht: Stuur je beste dancemoves in

De bonusopdracht ‘stuur je beste dancemoves in’ kwam bij de redactie binnen als een bom. Tientallen video’s en gifjes kwamen onze inbox in gevlogen. De pagina die we ermee hebben samengesteld is misschien wel onze favoriete ooit. Want hoe goed is het om een heuse slutdrop samen met je vader te rocken? Of de rups op een gevaarlijke randje naast het water? Kies jij voor dansen met een knuffeltijger of toch voor lichtjes naar de klote gaan met kerstverlichting? De tien beste inzendingen hebben tien felbegeerde bonuspunten gekregen voor hun Festileagues team.

Na een aantal uur dansen op de festivalbeats van FESTEN-huisdj Thissa kwam de eerste volle kaart naar voren. Team The Vikings was de gelukkige en ging met maar liefst 100 punten naar huis. Een half uurtje later kwam ‘Sky and Sand’ van de gebroeders Kalkbrenner voorbij. Het teken voor team The F*cking Cunts om bingo te schreeuwen, en 75 punten in de wacht te slepen met hun runner-up positie.

FESTEN op de afterparty

Na de Festivalbingo was het tijd om de nacht in te luiden. FESTEN doe je met je besten, oftewel met je fijnste groep festivalvrienden. Dat bleek, want na de derde bonusvraag kwamen er stapels gênante festivalfoto’s binnen. Team bestkeptsecret nam uiteindelijk 10 bonuspunten in ontvangst met een een foto waarin het leek alsof een teamlid in zijn broek had geplast midden op een festival. Awkward.

De afterparty denderde nog wel even door. Beelden van dansende teams bleven binnenkomen, verhalen idem. Fijn om te weten dat we in goed gezelschap zijn. We kijken er naar uit jullie weer te zien tijdens onze volgende live events: op za. 8 augustus (Sziget), vr. 21 augustus (Lowlands) en za. 29 augustus (eindshow).

De actuele tussenstand van Festileagues kun je vinden in de ranglijst. Op 29 augustus maken we tijdens de live eindshow de winnaars bekend. Naast de hoofdprijs kun je nog veel meer vette prijzen winnen. Maar bedenk: je bent al een winnaar als je meedoet, want je hebt een zomer lang plezier gemaakt met je beste maten. Festivalgevoel!

Team Lange Voorpret
Team Impala
Team Zuiderzee
Team De Sjaenies
Team Lowleven OG
Team Ultrafoxy

FESTEN Logo

FESTEN 2023

Locatie
Nederland
Eindhoven, Nederland
Datum 10 maart 2023
Line-up
Thissa
MALOU
Tickets Niet meer beschikbaar.